[Terkini] Diusia mudah gigih brkerja, ” Ajaal Mirul dirmpuh kereta pniaga Pakistan ” (5Gmbr)

Kuantan : Seorang remaja lelaki yang menjadi penghantar kurier m4ut selepas motosikal ditunggangnya dirempvh kereta milik seorang peniaga Pakistan ketika keluar dari persimpangan jalan pada tengah malam semalam.

Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Kommisoner Wan Mohd Zahari Wan Busu berkata, n4has berlaku di persimpangan Lorong Pandan Damai berhampiran restoran makanan segera (KFC) di Taman Tas, dekat sini.

Ketika kejadian, pemandu kereta itu dari arah Batu 8 Jalan Kuantan-Maran hendak menghala ke Taman Tas.

Setibanya di lokasi kejadian ketika pemandu sedang bergerak lurus, tiba-tiba dia terlanggar motosikal m4ngsa yang keluar dari simpang di sebelah kiri secara mengejut.

Siasatan awal mendapati kem4langan berpunca daripada kecuaian penunggang motosikal yang tidak memberi laluan ketika keluar simpang, katanya ketika dihubungi MG.

M4ngsa Mohd Amir Amirul Mustaffa,18, telah disahkan men1nggal dunia di lokasi kejadian akibat keceder4an di bahagian kep4la.

Sebak luahan sepupu mangsa ” Sedekahkan Al fatihah buat mohd Amir Amirul bin Mustaffa sepupu saya yang telah kembali kepada illahi pada pukul 11 lebih malam tadi.

Semoga rohnya di tempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.Kami semua sayang mirul,mirul orang baik ramai sayang mirul ” – Idayu Zahid.

Jen4zah m4ngsa dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) dan bedah si4sat akan dijalankan selepas mendapat keputusan ujian calitan C19.

Manakala hasil semakan saman polis mendapati pemandu tersebut mempunya rekod saman lampau sebanyak tujuh kali pandu laju.

Siasatan lanjut masih dijalankan dan kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) APJ 1987.

Semoga keluarga arw4h adik Mirul tabah dia anak yang baik gigih berkerja diusia muda mencari rezeki membantu keluarganya. Al fatihah.