[Terkini] Distinasi trakhir Abg Pilot Darat , ” Abg Pini mninggal selesai turunkan barang di Pangkor ” (6Gmbr)

Pulau Pangkor : Seorang pemandu lori meninggal dunia semasa selesai menurukan barang di Pulau Pangkor, m4ngsa yang berasal dari Kulai Johor itu disahkan men1nggal dunia oleh pihak perub4tan.

Jen4zah Mohd Hapini Jamini,37, tahun itu diHantar ke Hospital Manjung Perak dan disahkan men1nggal dunia akibat ser4ngan j4ntung.

Sebak apa yang berlaku kepada arw4h berkerja mencari rezeki buat keluarga hingga akhir h4yat arw4h meninggalkan seorang isteri dan 5 anak yang masih kecil.

Jen4zah diuruskan oleh Pihak Pengurusan Jen4zah Mr Wan Cai Official dan UKVJ Melaka dan beberapa UKVJ lagi yang mengambil jenazah di Hospital Majung untuk dibawa pulang ke Johor untuk dikebumikan di di Tanah perkvburan islam Bandar Tenggara Kampung Felda Penggeli Timur Kulai Johor.

Ini tulis Mr Wan Cai Official melaluai laman facebook mereka tentang Arwah Mohd Hapini Jamiti jen4zah yang diuruskan oleh UKVJ.

Arwah Mohd Hapini Berkerja sebagai pemandu lori dan berasal dari Kulai Johor, Bapa kepada 5 orang anak ini men1nggal dunia selepas mengalami ser4ngan j4ntung ketika sedang berkerja.

Kejadian yang menimpa arw4h itu berlaku sewaktu arw4h selesai menghantar barang di Pulau Pangkor.

Jen4zah arw4h kemudiannya telah dibawa ke H0spital Manjung oleh pihak polis untuk dibed4h siasat, Hasil bed4h siasat yang dilakukan mendapati punca kematian arwah adalah disebabkan ser4ngan j4ntung.

Berita tentang kem4tian ini telah kami terima dari wakil majikan tempat arw4h berkerja, Wakil majikan tersebut meminta bantuan penghantaran jen4zah dari Hospital Manjung Ke Kulai Johor.

Kami telah menghubungi saudara Udin VJTI bagi meminta bantuannya menuntut jen4zah arwah dibilik f0rensik Hospital Manjung.

Rakan gabungan kami itu kemudiannya bersetuju untuk membantu menghantar jen4zah arwah sehingga ke pekan Sabak Bernam,Atas dasar semangat setia kawan sistem transit telah dilakukan oleh UKVJ Sabak Bernam dan team VJTI.

Begitu juga ketika jen4zah yang dibawa oleh rakanĀ² UKVJ Melaka tiba di Pagoh, Rakan gabungan SPJM Segamat juga turut bersama mengiringi jen4zah sehingga ketanah perkuburan.

Terima kasih kepada semua yang bersusah payah membantu memudahkan urusan terakhir untuk arw4h, Semoga kita semua dirahmati Allah SWT, Aamin.

Semoga isteri arw4h yang dikenali dengan nama murni atau Angah tabah dengan dugaan yang amat berat ini disaat anak anak sedang membesar suami dan ayah pada anak anak pergi buat selamanya saat sedang mencari rezeki. Al fatihah.