[Terkini] Disahkan C+ ketika masuk wad utk brsalin, ” Ezaty minggal hari sama dgn arwh Sarah ” (5Gmbr)

Pulau Pinang : Kegembiran seorang isteri berkongsi kebahagian bersama suami tersayang untuk menimang cahaya mata sulung tidak berpanjangan bila dia disahkan P0sitif C0V1D19 disaat menunggu hari bersalin.

Izzati Najah Amran,26, atau lebih mesra dengan panggilan Ezaty telah dimasukan ke Hospital Pulau Pinang untuk bersalin anak sulung mereka namun disahkan positif C0V1D19 selepas saringan kesihatan ” Sw4b test ” dia selamat bersalin namun kesihatannya merosot selepas itu.

Diberitakan anak nya kini berada didalam keadaan baik namun dia bertarung nyawa akibat pandemik yang bahaya ini, hanya doa yang mampu dikirim buat Ezaty semoga dia segera sembuh dari s4kitnya itu.

Suaminya Aiman Syakir insan paling sedih apa yang menimpa isteri tersayang disaat mereka gembira akan kelahiran cahay mata sulung mereka mereka diduga dengan dugaan yang amat berat ini, keluarga dan rakan rakan terus berdoa moga diberi kesembuhan untuk Ezaty sebab anak nya menanti dirinya.

Ezaty telah ditidurkan kerana kesihatan agak merosot 0ksigen hanya 30 sahaja, ditidurkan adalah untuk memberi 0ksigen yang baik dalam p4ru p4ru.

Namun semalam ketika negara dikejutkan dengan pemergian Penyanyi Siti Sarah yang ditidurkan juga akibat C0V1D19 dan semalam juga lah lebih kurang pukul 4 petang Ezaty telah pergi dijemput ilahi.

Pergi meninggalkan suami tersayang anak yang dia lahirkan serta keluarga dan insan insan yang sayangkan dirinya, Ya Allah beratnya dugaan suaminya Aiman Syakir dan ini jualah yang Shuib rasa pemergian insan tersayang mereka akibat C0V1D19.

Sebak luahan keluarga permergian insan tersayang ” Anakanda Ezaty, dijemput Allah sama tarikh dengan Siti Sarah Raissudin, juga dari asbab yg sama.

Kem4tian ketika melahirkan anak mereka dlm bernifas Allah ambik kerana wabak arw4h juga pergi dgn redha dan iringi doa dari seorg lelaki begelar suami.

Tak sempat pangku anak, apatah lagi menyusukan, anak yg dinantikan buah cinta sulung pasangan ini, Moga syurga Allah tempatkan Allahyarhamah Ezzaty amran disyurga yang kekal abadi. – Norfisah Ishak.

Jen4zah diuruskan oleh f0rensik Hospital Pulau Pinang dan akan dibawa pulang ke Kampung Pulau Tengah di Pendang Kedah untuk disemadikan disana Jen4zah selamat disem4dikan lewat malam tadi.

Semoga seluruh keluarga terutama Aiman tabah dengan dugaan yang maha esa ini, isterinya syahid selepas melahirkan zuriat mereka moga rohnya tenang disanam sikecil sudah kehilangan mama tersayang buat selamanya. Al fatihah.