[Terkini] Demi mu Suamikuu,” Rayu sumbangan untuk kos prubatan su ami” (5Gmbr)

Selayang : Bagi Che Gayah Harun,48, tiada apa yang dapat mengembira kan hatinya selain melihat suaminya yang menderita sakit stroke sejak hampir dua tahun lalu kembali sihat.

Namun dia redha dan pasrah dengan apa yang menimpa suaminya, sebagai isteri dia tidak pernah jemu untuk berikhtiar demi suaminya termasuk menguruskan dia yang terlantar sakit hampir 5 tahun.

Suaminya Roslan Ismail,55, mula dimasukakan kewad Hospital Selayang akibat pend4rahan dalam kepala, pembed4han terpaksa dilakukan bagi membuang d4rah beku dalam kepala dan sejuk itulah kesihatannya mula merosot setelah diser4ng stoke.

Sejak itu dia terpaksa berulang alik ke Hospital Selayang untuk mendapatkan rawatan buat suaminya sehingga lah hari ini.

Che Gayah tidak pernah jemu berusaha mencari rezeki termasuk melakukan berbagai kerja seperti Rela dan lain lain demi punca keawangan keluarga.

Namun sehari demi sehari kos perubatan suaminya semakin meningkat sehingga mencecah RM2000 sebulan, sebak apa apa yang ditulis dilaman facebooknya memohon bantuan untuk suaminya yang kini terlantar.

Puan Che Gayah gigih berkerja sebagai Anggota Rela untuk mencari rezeki setelah suami terlantar sakit.

Asalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan selamat sejahtera kepada warga fb sekalian .

Saya che gayah isteri kepada roslan, Saya disini ingin meminta sedikit bantuan daripada anda semua untuk suami saya yang menghidap sakit stroke ( lumpuh seluruh badan kecuali tangan kiri ) yang sudah hampir 5 tahun .

Suami saya telah membuat operation dikepala dimana dia perlu membuang sebelah rangka kirinya kerana d4rah dikepalanya sudah beku .

Manakala suami saya juga sudah menjalani oper4tion di leher untuk pernafasan yang lebih baik , dia juga baru menukar tube susu dari hidung ke perut untuk memberi susu kerana dia tidak boleh makan apa apa melalui mulutnya kerana suami saya ada tebuk di tekak .

Disini saya ingin memberitahu bahawa saya memerlukan bantuan berbentuk susu , pampers , tisu basah / kering . Wang pembelanjaan suami saya pada setiap bulan sekurang – kurangnya rm2000 untuk membeli peralatan – peralatan yang di perlukan . ( Contoh : menukar tube di perut setiap 6 bulan )

Sekiranya anda ingin memberi sumbangan anda boleh bank in ke akaun ini 👇

~ 112503080013 • ( MAYBANK )
CHE GAYAH BT HARUN

~HP : 0126577606 – gayah
Nak detail boleh pm no ni ye👆

~Hulurkan tangan 🙏 , ringankan beban 💪

~Kita tolong orang , insyaallah orang tolong kita balik 👐

~Tiada paksaan , bantu dengan seikhlas hati 😇

Semoga dipermudahkan urusan Puan Che Gayah dan kami doakan agar suami puan kembali pulih seperti biasa, berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul. Syafakallah En Roslan Ismail.