[Terkini] Datuk Seri Zol kples mninggal dunia sendirian dirumah ” (4Gmbr)

Kuala Lumpur : Bekas Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara (MSN), Datuk Seri Zolkples Embong dilaporkan men1nggal dun1a, pagi tadi.

Perkara itu disahkan salah seorang pegawai di MSN dengan punca kematian masih belum diketahui,Untuk rekod, Allahyarham pernah mengemudi MSN selama tujuh tahun dari April 2007 hingga Disember 2014.

Laporan awal pemergian Datuk Seri Zolkples Embong ” Salam YB dan rakan2 semua, Makluman awal bahawa dukacitanya dimaklumkan YBhg Dato Seri Zolkeples Embong, bekas KP MSN dan bekas KPE MASOC KL 2017 telah didapati men1nggal dun1a berseorangan di rumah Arw4h.

Kematian Arwah disedari oleh beberapa pegawai MSN yang cuba menghubungi beliau sejak hari Jumaat apabila mendapati beliau tidak hadir solat Jumaat di Vista MSN, Bukit Jalil. Pagi ini ( Ahad ), beberapa pegawai MSN telah pergi ke rumah beliau dan didapati berkunci.

Pihak Polis dan Bomba telah dihubungi dan selepas berjaya membuka pintu rumah, Arw4h telah terb4ring di ruang dapur rumahnya. Punca kem4tian masih belum diketahui dan jen4zah akan dibawa ke Hospital Kuala Lumpur.

Marilah sama-sama kita sedekahkan Alfatihah dan doa buat Arw4h dan sesungguhnya kehilangan beliau amatlah mendukacitakan. Arw4h telah meninggalkan jasa yang besar kepada dunia sukan tanahair, Maklumat lanjut akan dimaklumkan kemudian nanti.Alfatihah.