[Terkini] Kcupan akhir utk ank trsayang ,” Bantu kluarga higga hujung nywa ” (5Gmbr)

Klang : Seorang pemuda disahkan men1nggal dunia semalam selepas dimasukan di H0spital Klang 2 hari untuk menerima rawatan.

M4ngsa Muhammad Firhan Ahmad Zairi, 25, seorang anak yang amat disenangi keluarga membantu keluarga terutama ibunya meniaga nasi lemak di Kampung Telok Gong.

Pemergi4nya secera mengejut mengundang kesedihan yang amat sangat buat keluarga dan insan insan yang mengenali arw4h, Jen4zah arwah diuruskan pihak pengurusan jen4zah Mr Wan Cai Official.

Ini cerita apa yang berlaku kepada arwah di kongsi Mr Wan Cai Official melalui laman facebook mereka sebaik tugas pengurusan jenazah untuk dikebumikan diamanahkan keluarga kepada pihak mereka.

“Saya terpanggil untuk menulis tentang kisah jen4zah anak muda berumur 25 tahun yang kami bantu urus petang tadi, Kehadiran begitu ramai rakan² arw4h sewaktu ditanah perkvburan antara faktor menarik minat saya untuk menulis.

Allahyarham Muhammad Firhan dikatakan meninggal dunia selepas 2 hari dirawat di Hospital Klang, Punca kepada kem4tian arwah adalah disebabkan ser4ngan j4ntung dan ketumbuhan didalam 0tak.

Sebelum itu arwah dikatakan dihantar oleh bapanya ke Hospital setelah dilihat pucat dan lemah, Ketika kejadian itu berlaku arw4h sedang membantu ibunya meniaga nasi lemak di Kampung Telok Gong.

Arwah juga dikatakan seorang yang peramah dan sangat disenangi semasa hidupnya, Ringan tulang antara sikap lain yang ada pada dirinya.

Anak pertama dari tiga orang adik beradik ini juga sangat rajin membantu ibu bapanya mencari rezeki, Arw4h mempunyai sifat² anak yang soleh.

Lebih suka luangkan masa membantu keluarga, Menolak untuk berseronok bersama rakan² sebaya, Kehidupan bujang dikorbankan begitu sahaja.

Memilih untuk membantu keluarga dari membuang masa, Bertuah ibu bapa arwah kerana dikurniakan seorang anak baik, Membantu keluarga mencari rezeki hingga ke hujung ny4wa.

Kematian mengejut arwah pasti menjadi perbualan dimulut rakan² nya, Sudahlah umurnya masih muda, Tiada sejarah penyakit apa², Perginya pula secara tiba².

Tahu² dapat berita arwah sudah tiada, Kem4tian yang berlaku kepada arwah boleh kita jadikan sebagai panduan, Setiap kematian adalah rahsia Allah.

Kita hendaklah sentiasa bersedia menghadapi kematian sendiri, Kehidupan kita didunia ini sangat singkat dan bersifat sementara, Sekadar peringatan untuk kita semua.

Jenaz4h selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Telok Gong, salam Takziah buat keluarga Allahyarham Muhammad Firhan Bin Ahmad Zairi, semoga seluruh keluarga arwah tabah yang maha esa lebih sayangkan arw4h. Al fatihah.