[Terkini] Cepat sayang pergi, ” Korban ke-2 berhenti dijejambat juga baru berkahwin ” (6Gmbr)

Sungai Petani : M4ngsa kedua yang men1nggal dunia dalam insiden dirempvh lori yang hilang kawalan di di Kilometer 92.8 Lebuh Raya Utara-Selatan Arah Selatan, dekat Bedong, juga berasal dari Anak Bukit.

Jika m4ngsa pertama 3 bulan, m4ngsa ke-2 Muhammad Khairul Azwan Maula Hashim, 31, pula baru berkahwin 5 bulan.

Tr4gedi kem4langan terbabit telah mengorbankan 2 orang penunggang motosikal yang pada ketika itu sedang berteduh di bawah jejambat kerana cuaca hujan lebat, 6 orang m4ngsa lain mengalami kecederaan dan 3 lagi terselamat.

M4ngsa yang terkorban ialah Allahyarham Mohd Amirul Ismail dan Muhammad Khairul Azwan yang masing-masing berusia 28 dan 31 tahun, Kedua-dua m4ngsa berasal dari Anak Bukit dan Kuala Kedah -Dato’ Johari Abdul.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, kejadian membabitkan sembilan buah motosikal dan sebuah lori yang sedang menghala ke selatan dari Gurun ke Sungai Petani itu berlaku pada pukul 2.40 petang.

Katanya, kedua-dua m4ngsa itu men1nggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan p4rah di kepala.

Siasatan awal di tempat kejadian mendapati kesemua sembilan buah motosikal berada di lokasi kejadian kerana mencari tempat bertedvh daripada hujan lebat dan tidak mengenali antara satu sama lain.

Kedudukan kesemua m0tosikal yang terlibat diletakkan secara dua lapis di lorong kecem4san dan kesemua penungg4ng berada di sisi kenderaan masing-masing.

Secara tiba-tiba sebuah lori yang bergerak di lorong kiri datang dari arah belakang merempvh kesemua motosikal yang sedang berhenti di jejambat tersebut, katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Adzli memberitahu, tangkapan dilakukan ke atas pemandu lori berusia 28 tahun dan permohonan reman dibuat esok.

Katanya, ujian saringan awal air kencing terhadap lelaki itu didapati negatif dan ujian EBA II juga didapati bebas daripada alk0hol.

Semoga isteri Muhammad Khairul Azwan tabah yang maha esa lebih sayangkan suaminya namun paling menyedihkan akibat kecuaian pemandu lain. Al fatihah.