[Terkini] Cepat mu prgi Mal, ” x sgka ajaal mu lemaas dtelan arus sungai ” (5Gmbr)

Hulu Selangor : Kegembiraan tujuh sekawan mandi di Sungai Kedondong, Batang Kali, dekat sini, bertukar tragedi selepas seorang daripada mereka ditemui lem4s, hari ini.

M4ngsa dikenali sebagai Muhammad Kamal Nordin, 22, ditemukan pada 5.15 petang oleh pihak bomba.

Inalillahiwainalillahirojiun kehilangan partner kerja serta sahabat yang terbaik di alam dunia amat sukar utk aku tempuhi.

Wahai Sahabat dan kenalan saya semua, Tolong sedekahkan Al fatihah buat arw4h sahabat saya, MUHAMAD KAMAL BIN NORDIN – Muhd Shafik.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata, pihaknya sebelum itu menerima panggilan pada jam 3.56 petang berhubung kejadian terbabit.

Beliau berkata, sepasukan enam anggota bersama jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kuala Kubu Bharu bergegas ke lokasi dan sebaik tiba, pihaknya segera melakukan operasi pencarian dengan dibantu Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA) dari BBP Shah Alam dan BBP Pelabuhan Klang.

Mangsa ditemukan berhampiran tempat dia dipercayai tenggelam dengan kedalaman kira-kira tiga meter.

Tujuh sekawan ini termasuk mangsa terdiri daripada lima lelaki dan dua perempuan dan mereka datang dari Gombak, katanya ketika dihubungi, hari ini. Al fatihah.