[Terkini] Cepat mu prgi Bang long, ” trbujur djalan awal pagi 0tw kerja ” (5Gmbr)

Maran : Seorang jurutekn1k men1nggal dun1a selepas kereta yang dipandunya terbabas dan mel4nggar tiang lampu di Kilometer 78 Jalan Kuantan-Kuala Lumpur di sini hari ini.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, kejadian kira-kira pukul 6.10 pagi itu berlaku ketika m4ngsa, Arif H4zwan Abdul H4lim, 26, atau lebih mesra dengan panggilan Bang long dalam perjalanan dari Kampung Lubuk Paku di sini ke bandar Maran.

Apabila sampai di tempat kejadian m4ngsa dipercayai gagal mengawal kenderaan jenis Proton Wira dipandunya lalu terb4bas dan mel4nggar tiang lampu di pembahagi jalan berkenaan.

Akibat kejadian m4ngsa mengalami keceder4an p4rah dan meninggal dunia di tempat kejadian, katanya di sini hari ini.

Menurut Kamarulzaman, m4yat m4ngsa dihantar ke Hospital Jengka untuk bed4h si4sat dan kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Katanya, siasatan awal mendapati lokasi kejadian merupakan jalan berselekoh menuruni bukit dan permukaan jalan basah selepas hujan.

Semoga keluarga arw4h tabah yang mahaesa lebih sayangkan nya , pemergiannya mengejutkan dan mengundang pilu rakan rakan dan insan insan yang mengenali dirimu.Al fatihah.