[Terkini] Cepat mu prgi abg Kerol, ” Ajaal sendirian dirumah disbbkan C19″ (5Gmbr)

Teluk Intan : Seorang lelaki yang juga Pnjawat Awam yang menjalani ku4rantin akibat p0sitif C19 ditemui men1nggal dunia di rumahnya di Taman Seri Setia di sini pada Ahad.

M4yat penjawat awam yng berusia 47 tahun dikenali dengan nama Kerol itu masih bujang itu ditemui terb4ring di dalam rumah seorang diri.

Sebak luahan rakan rakan setugas Kerol mereka sifatkan arw4h seorang insan yang sangat baik dan disenangi semua orang tak sangka begitu cepat dirinya pergi.

Ketua Polis Daerah Hilir Perak, Asisten Komisioner Ahmad Adnan Basri berkata, polis menerima panggilan berhubung kejadian itu pada jam 9.58 malam daripada rakan m4ngsa yang meminta bantuan selepas lelaki terbabit gagal dihubungi beberapa kali.

Rakannya bimbang sesuatu terjadi kerana mangsa ketika itu sedang menjalani kuarantin seorang diri di rumah akibat p0sitif C19.

Anggota bertugas yang membuat rondaan mendapati pintu dan tingkap rumah mangsa dalam keadaan berkunci, namun dengan bantuan anggota bomba, pintu rumah itu berjaya dibuka.

M4ngsa kemudian dijumpai terbaring dalam rumah dan telah disahkan men1nggal dun1a oleh pegawai perub4tan yang tiba, katanya ketika dihubungi pemberita di sini pada Isnin.

Beliau berkata, m4yat m4ngsa dibawa ke Hospital Teluk Intan dan punca kematian telah disahkan adalah disebabkan C19.

Berdasarkan keterangan saksi, katanya, mangsa disahkan p0sitif C19 pada 28 September lepas.

Semoga keluarga arwah tabah yang maha esa lebih sayangkan dirinya semoga rohnya dicucuri rahmat. Al fatihah.