[Terkini] Buat teguran isu bantuan Ustz Ebit, ” Caprice dakwa di sekat di IG ” (4Gmbr)

Petaling Jaya : Penyanyi rap dan usahawan, Caprice mended4hkan dirinya disekat pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew di laman Instagram, hari ini.

Caprice atau nama sebenarnya, Ariz Ramli, 32, menerusi platform Instagram Stories mempersoalkan tingkah laku Ebit ketika misi kemanusiaan di G4za, P4lestin baru-baru ini.

Budak miskin yang sama, terima mainan yang sama tetapi diminta bergaya untuk kamera dua kali. Orang G4za soal kenapa nampak macam sesi foto.

Caprice adalah penyokong nombor satu ustaz selama ini. Isu mainan itu kecoh selepas orang G4za soal Caprice mengenai gambar tersebut, tulisnya dalam sekurang-kurangnya 13 hantaran Instagram Stories petang tadi.

Menurutnya, beliau sudah menghantar mesej panjang lebar secara peribadi kepada Ebit namun penyanyi itu mendakwa dirinya akhirnya telah disekat dari laman Instagram Ebit.

Pended4han tersebut dilihat menimbulkan rasa kurang senang netizen terutamanya dalam kalangan penyokong Ebit.

UEL (Ustaz Ebit Lew) baru saja kehilangan arwah ayah beliau. Awak boleh pula hendak serang dan perli ustaz ketika ini,komen @ arsyadrosman.

Kalau boleh, tengok dan baca kedua-dua belah pihak. Jangan sokong sesiapa lagi. Serius, ujar @ fdlismazairi.

Sejak beberapa hari lalu, nama Caprice hangat diperkatakan selepas penyanyi itu memberitahu bakal mendedahkan satu perkara yang akan mengejutkan orang ramai pada 21 Julai ini.

Dalam pada itu, pengguna-pengguna media sosial turut mendakwa Caprice menyind1r seseorang di laman sosial miliknya melalui ruangan kapsyen dan komen.

Pengguna-pengguna media sosial turut membuat spekulasi dan mendakwa penyanyi itu sedang menyindir Ebit di laman sosial miliknya.

Terdahulu, Caprice berangkat ke G4za, P4lestin pada 24 Jun lalu untuk menyertai misi bantuan kemanusiaan kepada penduduk di sana.

Namun, beliau dikatakan masih belum boleh memasuki G4za dan kini berada di K4herah, Mes1r. Credit Kosmo Online.