[Terkini] Brjangkit dari Psakit, “Nurse mngandung 26 mggu mninggal sbb C19 ” (5Gmbr)

Kota Bharu : Seorang jurur4wat yang juga ibu h4mil men1nggal dun1a akibat C19, di Hospital Sultan Ismail Petra dekat Kuala Krai, semalam.

Norfaizah Mohamed Nor, 34, menghembuskan n4fas terakhir jam 3.02 pagi,Difahamkan, wanita berkenaan yang menunggu kehadiran anak sulungnya sejak 10 tahun, terpaksa melahirkan zuriat itu dalam keadaan pram4tang secara pembed4han, ketika kandungan berusia kandungan 26 minggu.

Wanita itu dijangkiti C19 bagi kategori 5 dan dipercayai mendapat wabak itu daripada pes4kitnya.

Bayi wanita itu ditempatkan di unit rawatan intensif neonatal (N1CU) untuk mendapatkan rawatan lanjut.

Salam Takziah buat keluarga Norfaizah Binti Mohamed Nor. Seorang ibu yang juga petugas barisan hadapan yang gugur di medan juang dijangkiti C19 dan men1nggal dun1a selepas melahirkan bayi ( yang telah ditunggu-tunggu beliau hampir 10 tahun).

Bayinya terpaksa dilahirkan dalam keadaan pram4tang dan kini dirawat di N1CU.

Allayarhamah ialah Staff Nurse di Hospital Gua Musang dan disahkan men1nggal dun1a di Hospital Sultan Ismail Petra pada 14 Ogos 2021.

Jen4zah allayarhamah disemadikan di Kg Lembaga, Gua Musang,Semoga syurga buat nya, Semoga Allah azwj mengampuni dan memberi ganjaran amal kebajikan buatnya yang sebelum ini bertungkus-lumus membantu insan yang lain.

Pengarah Jabatan Kesihatan Kelantan, Datuk Dr Zaini Hussin mengesahkan wanita itu yang juga jururawat men1nggal dunia akib4t C19 semalam.

Beliau berkata, Allahyarhamah jurur4wat di Hospital Gua Musang dan seorang petugas yang berdedikasi.

Jen4zah wanita itu dikebumikan di Kampung Lembaga, dekat Gua Musang,katanya ketika dihubungi, di sini hari ini.