[Terkini] Brakhir tgas mu Ayh , ” Rehatlh tnggu kaami dsyurga ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Apa yang berlaku sungguh memiluk4n inilah res1ko yang terpaksa ditempoh sebagai seorang Pilot darat yang terus gigih berkerja demi rezeki untuk keluarga.

Apa yang menimpa Azlan yang dijemput il4hi disaat berkerja mengund4ng p1lu keluarga dan insan insan yang mengenali arw4h, rata rata antara mereka terkejut pemrgian Azlan disaat sedang berkerja mencari rezeki.

Muhammad Azlan Abdullah Dekat ngan area rumah aku bang, jodoh ajal ditangan Allah swt, Semoga bang ko tenang disana & ditempatkan dikalangan insan2 terpilih.. Ramai mendoakan ko bang.. Alfatihah (dibaca)- Ben Abdullah.

Kosmo melaporkan seorang lelaki m4ut selepas lori pemb4ncuh simen yang dipandunya terb4bas dan terbalik ketika membuat pusingan U di jejambat pusingan U, Lebuh Raya Bukit Jalil dari arah Puchong menghala ke SIRIM, Bukit Jalil, dekat sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 12.30 tengah hari, m4ngsa Muhammad Azlan Abdullah yang berusia 40 tahun itu mengalami keceder4an di bahagian kepala men1nggal dun1a di tempat kejadian.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Sarifudin Mohd Salleh berkata, hasil siasatan awal mendapati lori pembancuh simen itu dalam perjalanan ke sebuah tapak pembinaan.

Kejadian berlaku apabila lori berkenaan dikatakan hilang kawalan ketika mahu membuat pusingan U lalu terbabas dan merempvh batu penghadang di bahagian kiri jalan.

Rempuh4n kuat itu menyebabkan lori berkenaan terbalik dan m4ngsa yang berada di tempat duduk pemandu turut tersep1t, ujarnya dalam kenyataan sebentar tadi.

Jelasnya, m4ngsa yang p4rah di kepala disahkan men1nggal dun1a di tempat kejadian dan dibawa ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat.

Orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian boleh menghubungi Balai Polis Trafik, Jalan Tun H. S Lee di talian 03-2071 9999 atau Hotline Polis Kuala Lumpur di talian 03-2115 9999 atau mana- mana balai polis berhampiran.

Semoga isteri arw4h tabah dengan apa yang berlaku kini dua anaknya kehilangan ayah tersayang saat berkerja mencari rezeki buat mereka. Al fatihah.