[Terkini] Bos Bangkel Muaz Autowork, ” Mninggal dhempap MPV Proton Exora ” (5Gmbr)

George town : Seorang mek4nik dilaporkan m4ut selepas dihemp4p sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) yang sedang dibaikinya di sebuah bengkel di Kampung Bukit, Bayan Lepas di sini malam tadi.

M4ngsa, Muaz Mat Isa, 31, yang juga pemilik Bangkel Kereta Muaz Autowork Services ditemui dalam keadaan tersep1t di bawah MPV jenis Proton Exora kira-kira pukul 11.45 malam tadi.

Difahamkan, m4ngsa ketika itu berada seorang diri dan kejadian disedari seorang rakannya yang datang mencarinya di bengkel berkenaan.

Pegawai Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Bayan Baru, Helmirizal Che Morad berkata, pihaknya menerima panggilan menyelamat mangsa pada pukul 11.54 malam dan tiba di lokasi kejadian kurang 10 minit kemudian.

Menurutnya, sebaik tiba bomba mendapati m4ngsa berada dalam keadaan terlentang di bawah MPV tersebut.

M4ngsa dikatakan telah dihempap kenderaan itu yang j4tuh semasa sedang melakukan kerja-kerja pembaikian,Usaha mengeluarkan m4ngsa yang tersepit dilakukan dalam tempoh kurang lima minit dengan menggunakan peralatan khas.

M4ngsa telah dikeluarkan kira-kira pukul 12.29 malam tadi dalam keadaan cedera pada muka dan badan serta disahkan men1nggal dunia oleh pihak Kementerian Kesihatan yang turut berada di lokasi kejadian, katanya.

Beliau memberitahu lagi, m4yat m4ngsa kemudiannya diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya dan operasi tamat sepenuhnya pada pukul 1.05 pagi tadi.

M4yat m4ngsa dilaporkan dibawa ke Hospital Balik Pulau dekat sini untuk dibedah siasat oleh pihak berwajib pemergianya mengejutkan keluarga dan insan insan yang mengenali arw4h.

Semoga keluarga tabah kehilangan anak tersayang, Muaz dijemput il4hi disaat sedang berkerja mengurusan Bangkel kereta miliknya dan cuba menyiapkan kereta pelanggan bangkelnya. Al fatihah.