[Terkini] Bo moh muda dtangkap, ” Semasa leka ritual sihirr tempahan pelanggan ” (5Gmbr)

Allahu ingatkan rumah terbakar, Sekali bomba masuk rupanya ada r1tual s1hir didalam rumah terbabit yang dilakukan oleh seorang bomoh muda.

Hari ini gempar seorang b0moh muda umur 25 ditangkap,Antara kerja sihir ialah memisahkan pasangan, bangkit kebenci4n, s4ntau sakit, mendapatkan pasangan cara p4ksa, kerja khi4nat tutup mata pelanggan perniagaan, pelaris, ubah keputusan orang cara s1hir.

Sihir ni ada orang buat dengan alasan untuk tujuan kebaikan dan juga tujuan keh4ncuran,Walaupun bagi dia s1hir ini untuk kebaikan seperti ibu bapa s1hir anak untuk putuskan hubungan dengan pasangan kekasihnya kerana masih belajar.

Walaubagaimanapun kerja mengubah keputusan dan menentukan qada’ qadar orang ni bukan kerja kita sebagai manusia, Matlamat tidak menghalalkan cara.

Allah Subhanahu Wa Ta’ala berfirman: وَلَا يُفْلِحُ السّٰحِرُ حَيْثُ اَتٰى
Sedang ahli s1hir itu tidak akan beroleh kejayaan, di mana sahaja ia berada”.”

(To-Ha 20: Ayat 69)
Tiada syurga bagi pendamping pawang sihir pmuja j1n dan ibl1s!!


Walaubagaimanapun, kes s1hir melibatkan m1stik dan ghaib yang semestinya sukar dibuktikan di mahkamah.

Persoalannya, sejauh mana sihir boleh dibawa dalam sistem perundangan negara kita?.

1. Bagaimanakah tafsiran undang-undang seperti itu perlu dibentuk?

2. Mahkamah manakah akan menguruskan kes sihir, jika Syariah maka ianya terpakai kepada Muslim sahaja sedangkan s1hir ini tidak kira agama apa sekalipun ada yang mengamalkannya.

Sudah terlalu banyak kes dilaporkan dan dikaitkan dengan s1hir, contohnya s1hir didakwa menjadi punca pencerai4n berlaku.Credit Wan Amir Al-Hafiz.