[Terkini] Berehatlh Abg Long, ” Ajaal ketika brkerja & cari rzeki utk kluarga ” (6Gmbr)

Kota Tinggi : Seorang pem4ndu l0ri termasuk kelindannya m4ut manakala seorang lagi p4rah selepas terlibat dalam kem4langan di Kilometer 47 Jalan Johor Bahru Mersing dekat sini petang semalam.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Hussin Zamora berkata, kemalangan melibatkan tiga kender4an berlaku pada pukul 4.26 petang itu melibatkan dua buah lori jenis Isuzu dan sebuah kereta jenis Toyota Vios.

Mangsa yang men1nggal dun1a ialah pemandu lori, Hanafi Rosli, 38, kelindannya, Muhamad Riduan Hussain, 30.

Pemandu dan kelindan lori meninggal dunia dan dibawa ke unit f0rensik HKT untuk bed4h si4sat sementara pemandu kereta tidak mengalami keceder4an.

Kem4langan dipercayai berlaku ketika lori pertama dalam perjalanan dari Kota Tinggi menghala ke arah Mersing telah hilang kawalan dan terbabas ke laluan bertentangan.

Ekoran itu lori berkenaan telah melanggar bahagian belakang Toyota Vios yang datang dari arah Mersing menyebabkan kereta itu berpusing dan masuk ke dalam longkang,katanya dalam kenyataan media hari ini.

Kemalangan itu juga menyebabkan pemandu lori pertama berusia 26 tahun mengalami ceder4 p4rah dan dirawat di Hospital Kota Tinggi (HKT).

Pagi ni saya tak kemana-mana. Sejak malam tadi saya di JB, dekat rumah mertua. Kami satu keluarga kat sini.

Lewat petang semalam, kami sekeluarga dapat berita mengejutkan. Abang ipar saya telah pergi buat selamanya apabila terlibat dalam kemalangan jalan raya di Kota Tinggi.

Abg Hanafi adalah abang sulung isteri saya. Anak pertama abah umi – Rosli Kemin dan Salbiah Ibrahim.

Bagi mereka yang mengenali dan membaca mesej ini, mohon doakan segala kebaikan, maafkan segala kesalahan dan mudah-mudahan ruh abang ipar saya Hanafi Bin Rosli ditempatkan bersama para solehin. Ameen -Sheikh Omar Ali.

Kes disi4sat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Jika disabitkan kes4lahan boleh penjara minimum lima tahun dan maksimum 10 tahun serta denda RM20,000 hingga RM50,000 dan hilang kelayakan memegang lesen selama tempoh tidak kurang lima tahun, katanya.Al fatihah.