[Terkini] Berbulan bulan x jumpa org tua sbb PPN , ” Akhirnya Mak Su pulang sebagai jnazah ” (5Gmbr)

Alor Setar : Sebak dan pilu apa yang berlaku sudah lama dia tidak menjenguk ibu dan ayahnya dikampung disebabkan kekangan perjalanan dalam Plan Pemulihan Negara (Fasa ) yang mana negeri Kedah masih dalam fasa 1 dan tidak dibenarkan rentas daerah saat itu.

Suzaida Hashim, 38, disahkan positif C19 dan dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah Alor Setar Kedah untuk menerima rawatan sebagai pesakit C19.

Sejak dirawat hari ke hari kesihatan semakin merosot, mengikut rakannya Puan Yanty, Mak Su yang dipanggilnya mula dimasukan ke Unit Rawatan Rapi ICU HSB untuk ditidurkan kerana Oksigen dalam badannya merosot disebabkan pandemik itu.

Pada 24 Sept lalu Puan Yanty memuat naik status dilama sosialnya memohon doa buat Mak su yang bertarung nyawa di ICU HSB.

Assalamualaikum dan Salam Jumaat semua, Mohon doakan untuk Suzaida binti Hashim (pengasuh Nuha Medina) yg kini berada di ICU Hospital Sultanah Bahiyah. Beliau sudah ditidurkan. 😭

Moga yang sedang baca ini dan diuji dengan kesakitan saat ini, Allah Ya Mujib, Yang Maha Memakbulkan Doa akan makbulkan doa doa semua.

Allah Ya Syifa, Allah Yang Maha Menyembuhkan akan bantu dan sembuhkan segala penyakit kita inshaAllah 🤲🏻.

Jom sama-sama kita aminkan, mana tau asbab kita aminkan, Allah makbulkan doa kita. Aminnn inshAllah.

Namun pada keesokan harinya Puan Yanty memaklumkan Mak Su sudah pergi buat selamanya semasa dirawat di ICU selepas ditudurkan.

Hilang sudah derita Mak Su katanya namun sampai kesudah dia tidak dapat pulang kekampung menjeguk kedua ibu bapanya ini lah perjalanan hidup Mak Su penuh kesedihan akibat Pandemik ini.

Anak saudaranya Bella turut memuat naik berita duka perjalanan akhir arwah Mak Menakan nya ini.

Selamat jalan buat buat mak menakan maksu eda, Allahu sedih ngn nasib dia, 6bln berjauhan ngn mak ngn Pak dia, Tak bole balik ats alasan kerja dn rentaih daerah.

Gambar Kanan semasa Mak Su menunggu Ambulans untuk ke Hospital HSB

Rezeki dia ke NEGERI ABADI syurga tetap milikmu, InsyAllah kami akan meyusul nanti Tak Tau la bila tapi pasti kesana, Ya Allah
ampuni lah dia rahmatilah dia Tempatkan rohnya bersama orang orang yg beriman Dan beramal soleh serta solehah Aamiin ya robal allaamiin 🤲🤲🤲Suzaida Hashim1983-2021.

Sama sama kita doakan seluruh insan yang mengenali arwah dan keluarga arwah tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan Mak Su jenazah diuruskan oleh Unit Khas Van Jenazah Cawangan Kedah. Al fatihah.