[Terkini] Bby Nelly brusia 15hari, ” Der ita msalah jntung perlu dbedah segera” (5Gmbr)

Alor Setar : Pada 3 Ogos lalu pasangan suami isteri Firdaus Azri dan Jihah Azman menerima kelahiran putri sulung mereka yang dilahirkan secara pembed4han kerana bayi mereka mempunyai masalah j4ntung lemah.

Bayi perempuan seberat 3.4kg dilahirkan pada pukul 10.53 malam namun 8 hari selepas dia dilahirkan bayi perempuan yang diberi nama Nur Nellysa Arshiya ini disahkan mempunyai masalah j4ntung berlub4ng.

Keluarga ini buntu untuk mencari kos pembedahan segera untuk anak sulung mereka baby Nelly, semalam melalui page Penang Kini mereka melancarkan misi membantu adik Nelly untuk mencari dana pembed4hannya.

” Mohon keprihatinan semua untuk kita bantu bayi comel ini, Nur Nellysa Arshiya Binti Mohd Firdaus Azri baru saja berusia 15 hari sedang menghadapi masalah J4ntung berlubang dan saluran d4rah ke badan sempit.

Kini adik Nelly sedang menerima rawatan di Hospital Sultanah Bahyah, Alor Setar Kedah, Si Comel ini memerlukan kos pembedahan sebanyak RM 70,000 hingga RM10, 000bagi menyelamatkan ny4wanya.

Allahuakbar, Masalah ini dapat dikesan setelah 8 hari Nelly dilahirkan dan mendapat penyakit kuning yang agak kritik4l.

Pasangan muda ini Mohd Firdaus Azri bin Zaharin 24 tahun dan Siti Najiha binti Norazman 20 tahun tinggal di Taman Sungai Duri Permai, Sungai Duri, SPS.

Hanya Firdaus yang bekerja kilang manakala isterinya Najiha merupakan suri rumahtangga sepenuh masa menumpukan sepenuh masa kepada anak sulung mereka Nelly.

Dimaklumkan si bapa tidak mampu menampung kos tersebut kerana mempunyai pendapatan yang kecil ditambah pula dengan PKP ini.

Admin dengan penuh rendah diri ingin memohon jasa baik kepada semua untuk bersama-sama menyalurkan sumbangan seikhlas mungkin kepada:

Akaun BANK ISLAM: 08022020722516
Nama : SITI NAJIHA NORAZMAN (IBU NELLY)
No Tel: 018 263 4975

Dengan sumbangan ini kita semua dapat membantu menyegerakan pembedahan Adik Nelly. Hanya Allah jua yang dapat membalasnya.

Terima Kasih Sdr Mohd Norhiesam Ismail Ketua Pemuda UMNO Bahagian Nibong Tebal yang menyantuni keluarga bayi ini dengan menyampaikan sumbangan serta cuba membantu mendapatkan Dana untuk pembedahan bayi ini.

Sama sama kita doakan agar segalanya dipermudahkan untuk pasangan suami istri ini dalam mencari dana buat anak tersayang baby Nelly agar kembali sembuh seperti biasa. Syafikillah. Credit Jihah Azman,Penang Kini.