[Terkini] Bby lelaki baru lahir,” Mautt dtikam dgn kejaam oleh ibu sendiri ” (4Gmbr)

Kemaman : Seorang b4yi lelaki yang baharu dilahirkan ditemukan m4ti dengan kesan tik4man dipercayai dibvnuh ibunya di daerah ini, hari ini.

M4ngsa yang merupakan anak sulung kepada remaja berusia 15 tahun itu disahkan men1nggal dun1a oleh petugas kesihatan sebelum laporan polis dibuat kira-kira pukul 10 pagi.

Ketua Polis Daerah, Superintenden Hanyan Ramlan berkata, pemeriksaan menemukan kesan tik4man pada bahagian d4da kiri bayi itu akibat penggunaan objek t4jam.

Katanya, remaja yang keciciran pelajaran sejak tiga tahun lalu itu dipercayai bersendirian di rumah ketika melahirkan anaknya.

Keluarga m4ngsa tiada di rumah dan suspek meminta bantuan rakan untuk menghubungi petugas kesihatan berhubung kelahirannya itu.

Bagaimanapun, petugas kesihatan mendapati bayi berkenaan sudah tidak berny4wa dengan kesan luka pada dada dipercayai ditik4m dan polis kemudian menahan svspek bagi membantu si4satan,katanya ketika ditemui pemberita di lokasi kejadian.

Hanyan berkata, svspek yang belum berkahwin dipercayai merupakan m4ngsa r0gol dan polis sudah mengenal pasti lelaki yang melakukan perbuatan berkenaan.

Katanya, m4yat bayi itu dibawa ke Unit F0rensik Hospital Kemaman untuk tindakan lanjut termasuk mengesan kecederaan lain pada anggota badan.

Sementara itu, ahli keluarga svspek yang enggan dikenali terkejut mengetahui m4ngsa h4mil dan melahirkan bayi berikutan sudah lama tidak berjumpa. Credit Utusan.