[Terkini] Baru 43 hari sikecil lahir, ” Ibu mninggal akibt knser yg dikesan lepas bersalin ” (6Gmbr)

Kuala Krai : Seorang wanita dan ibu kepada 5 cahayamata men1nggal dunia 8 Disember lalu selepas 43 hari melahirkan cahaya mata kelimanya yang merupakan satu satunya bayi perempuan dalam keluarga ini.

Zainun Salleh,44, disahkan men1nggal dunia di Hospital Serdang selepas menderita k4nser paru paru tahap 4 yang baru dikesan selepas dirinya melahirkan cahaya mata kelimanya 43 hari lalu.

Sepanjang dirinya mengandung dia tiada punyai sebarang masalah kesihatan namun selepas melahirkan bayi perempuan nya yang diberi nama Wafa Nurfarhana itu penyakit k4nsernya baru dapat dikesan namun ditahap 4 yang menyebabkan masalah kesihatannya makin merosot.

Kisah sedih ini dikongsi oleh Pertubuhan Sentuhan Setia Kasih yang diamanahkan keluarga arwah menguruskan jenazah arwah untuk dibawa pulang ke kampung halaman di Kampung Telekong Kuala Krai Kelantan.

Ini perkongsian mereka melalui laman facbook mereka ” Anak 43 hari usianya..jiran yg baik.Pengurusan Dipermudahkan Allah Swt, PerKhidmatan Van Jenazah Percuma Sentuhan Setia Kasih Hari ini berkongsi Pahala Dengan Team Amal Valley Organization .

Team Amal Valley, Sukarelawan Abg Amran Bersama Pak Yus memikul tanggung jawab menghantar Jenazah terus Ke kampung halaman di Kampung telekong Kuala krai Kelantan. Jutaan terima kasih diucapkan Kpd Sahabat Amal.

Tindakan Awal Dari Team setia kasih mengambil jenazah yg sudah siap Diuruskan mandi kafan oleh team muslimah yg dipilih oleh Suami allhyarhamah Semasa di hospital .

Jenazah Diambil Dari hospital serdang dibawa Ke surau Di puchong Dan terus Ke bhp Gombak utk kami transit Dgn Team, Jenazah Berusia 44 Tahun ,Meninggal dunia di hospital serdang selepas 43 hari melahirkan anak Kelima.

Sakit yg diketahui lewat iaitu kanser paru2 tahap 4. Selepas ujikaji dibuat.dpt tahu menghidapi knser , sedangkan sebelum ini tak pernah sakit.

Makluman Mengatakan Selepas Mengambil v4ksin dose Kedua ,Macam2 Sakit yg dialami,Wallahhualam.Allah lebih mengetahui.

Bayi perempuan bungsu dilahirkan Secara normal, selepas melahirkan. anak tersebut telah Dibawa pulang Dan diserahkan kpd jiran yg bantu utk Menjaga😭.

Meninggalkan 5 cahaya mata. 4 anak lelaki Dan yg terakhir baru dilahirkan ialah byi perempuan.

Jenazah Dibawa pulang Ke surau penempatan utk disolatkan Dan penghormatan terakhir Dari semua sahabat,ramai Sahabat Yg hadir Dan solat bersama.

Hanya Allah Swt Shj Yg lebih mengetahui. Kita manusia hny Pandai berteka teki.

ASBAB KEMATIAN- ALLAH LEBIH MENYAYANGI.

Jutaan terima kasih kepada rakan kejiranan yg baik.Semoga Allah Swt sahaja yg Dpt BALAS kebaikan semua, Doakan yg baik buat Arwah, Doakan agar ditempatkan bersama golongan terpilih .Inshaa Allah syurga.

Setiap yg hidup pasti akan merasai mati, Terima kasih kepada Sahabat kami Sdr Faizal.Sdr Farouk.Sdr Azimat&Hamba Allah Berkongsi Taja Kos Keseluruhan Perjalanan ini pergi Dan pulang…
AL FATIHAH INNALILLAHHIWAINNAILAIHIROJIUN – Pertubuhan Sentuhan Setia Kasih.

Sebak membaca perkongsian tersebut dari lahirnya baby Wafa Nurfarhanan yang dijaga oleh Puan Zuera Azura yang merupakan jiran arwah yang amat rapat dijagan dengan penuh kasih sayang selama 43 hari oleh Puan Zuera sehingga ibunya disahkan meninggal dunia dan jenazah dibawa pulang ke Kelantan.

Arwah dan suami amat bertuah dikelilingi insan insan yang baik baik terutama jiran jirannya antaranya juga Puan Napsiah yang turut bersedih apa yang menimpa jiran dan sahabat baiknya Zainun Salleh.

Namun segala urusan perjalanan akhir arwah Zainun Salleh dipermudahkan segalanya dengan bantuan Puan Zuera, Puan Napsiah dan juga Pertubuhan Sentuhan Setia Kasih.

Jenazah selamat dikebumikan dikampung Telekong Kuala Krai Kelantan, semoga suaminya tabah arwah meninggalkan suami dan 4 anak lelaki serta sibongsu bayi perempuan Wafa Nurfarhana. Al fatihah. Credit Pertubuhan Sentuhan Setia Kasih, Puan Zuera Azura, Napsiah Langsir. Edit Olahan cerita oleh Media Tular.