[Terkini] Ayh termenung rindukan Mak, ” x sgka bidadarinya akn tinggalkan nya ” (5Gmbr)

Petaling Jaya : Benda yang p4ling aku t4kut dah jadi, Itulah perkongsian seorang wanita yang kehil4ngan ibu tersayang dua hari sebelum tarikh kedua v4ksinasi mereka akibat sakit j4ntung yang tular di media sosial baru-baru ini.

Berdasarkan sebuah video berdurasi 58 saat yang dikongsikan oleh anak kepada Huda Zainon di TikTok, dia dan ibunya Huda Zainon,44, sepatutnya pergi mengambil dos vaksin kedua bersama-sama setelah menerima tarikh yang sama, tetapi dia hanya pergi seorang diri tanpa ibunya disisi.

Menurut pengguna anak Huda Zainon di laman aplikasi Tiktok, ibunya telah dimasukkan ke hospital akibat s4kit j4ntung dan ditidurkan apabila mengalami masalah sukar bern4fas pada pukul 3 pagi dan bacaan 0ksigen juga semakin menurun.

Doktor suruh buat pilihan sama ada nak buat electric shock (renj4tan elektrik) paling kuat atau masukkan ubat, dengan ubat berkesan Insya-Allah mak boleh sihat.

Kalau tak doktor terpaksa berhentikan mesin dan kalau buat electric shock, risiko tinggi tulang rusuk mak akan patah, luahnya di dalam video itu.

Bagaimanapun, ibunya telah men1nggal dun1a setelah beberapa hari ditidurkan dan dia telah menerima panggilan telefon daripada pihak hospital kerana keadaan arwah ibunya yang sangat tenat dan oksigen semakin menurun.

Tambahnya lagi, semasa urusan jenazah dibuat, bapanya hanya termenung mengenangkan pemergian isteri tercinta dan tiada lagi peneman di rumah,Masa urus jenaz4h, ayah termenung sahaja, ayah kata sunyi la tinggal kita je.

Sehingga kini, perkongsian video tersebut meraih lebih 953,900 tontonan dan 2,579 komen di akaun TikTok miliknya. Al fatihah. Credit Kosmo.