[Terkini] Ayh prgi dulu syg, ” Perjlanan trakhir seorng pilot darat ” (6Gmbr)

Johor Bahru : Apa yang berlaku sungguh memilu4an perginya seorang lelaki dan juga ayah dijemput il4hi disaat sedang mencari rezeki.

Aminrullrashed merupakan seorang ayah yang sangat penyayang selalu bersama anak lelaki nya Aqlan Syahmi bergambar bersama, tidak disangka dia akan pergi buat selamanya dijemput il4hi dalam tr4gedi tr4gis bila kontena dipandunya terb4kar.

Apa yang berlaku mengundang pilu anak tersayang kelurga dan insan insan yang mengenali arw4h Aminrullrashed atau lebih mesra dengan panggilan Pak Tam dikalangan mereka.

 

Ya Allah, Al fatihah buat Aminrullrashed yang telah kembali kepada Maha pencipta.

Aku lalu kat sebelah ko pak tam masa o d way ke KL😭, Memang aku nampak lori ko sebelah aku je😭😭. Tak sangka ko ada kat situ🥺Moga ditempatkan bersama orang2 beriman -Mamanor Abas.

Seorang pemandu treler rentvng dalam keb4karan kenderaan berat itu di Kilometer 145.9 Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) arah selatan di Bukit Gambir, Tangkak, hari ini.

Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bukit Gambir, Penolong Penguasa Bomba Mohd Farizan Mokhtar, berkata m4yat m4ngsa yang dikenal pasti sebagai Aminrullrashed Azman, 39, ditemui di bahagian bawah tempat duduk penumpang.

Terdahulu, beliau berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung insiden itu pada jam 7.36 pagi tadi.

Susulan itu, katanya, 13 anggota bersama penyelia pasukan bertugas, Pegawai Bomba Kanan II Mohd Khalid Mohd Aris, dikerahkan ke lokasi kejadian bersama jentera Perkhidmatan Penyelamatan dan Perawatan Kecem4san (EMRS), ‘water tanker’ serta sebuah utiliti.

 

Keb4karan itu membabitkan sebuah treler tanpa muatan yang musnah kira-kira 90 peratus pada kep4la, di samping bahagian lain kenderaan berkenaan.

Terdapat seorang m4ngsa dikenal pasti sebagai Aminrullrashed Azman, 39, yang juga pem4ndu treler itu, namun tiada kelindan atau penumpang dilaporkan terbabit.

Kem4langan itu berlaku apabila treler terbabit dipercayai hilang kawalan lalu terb4bas ke bahagian tengah pembahagi jalan, katanya.

Beliau berkata, operasi pem4daman mengambil masa kira-kira 40 minit, manakala punca keb4karan dan nilai kerugian masih dalam si4satan.

Katanya, m4yat m4ngsa sudah dikeluar dan diserahkan kepada polis kira-kira jam 9.30 pagi untuk tindakan lanjut.Al fatihah.