[Terkini] Ayh Pemain skuad (B-23) mninggal, ” Kmlangan pagi tadi ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) berkongsi kesedihan dan mengucapkan t4kziah kepada pemain bawah 23 (B-23) tahun negara, Nik Akif Sy4hiran di atas pemergian bapa tersayang, Nik M4t Yusof yang men1nggal dun1a, pagi ini.

FAM menghulurkan Salam t4kziah kepada pemain skuad kebangsaan, Nik Akif Sy4hiran Nik Mat atas pemergi4n b4panya, Nik M4t Yusof yang kembali ke rahmatullah, pagi tadi.

Semoga Allah SWT merahmati dan mengampuni segala dosa roh Allahyarham, memuliakan kem4tiannya dengan menjadikan syurg4 sebagai ganti tempat tinggal yang abadi. Aamiinn. Al-Fatihah.”

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kem4tiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

AlFatihah

. بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞
مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين

Salam takziah dari kami Pusat Khidmat Adun Mengkebang kepada keluarga Nik Akif Shahiran di atas pemergian bapa beliau Nik Mat Yusof pada pagi tadi setelah terlibat dalam satu kem4langan di simpang Slow Temiang-Dabong.

Semoga ruh arw4h ditempatkan bersama golongan mereka yang beriman dan beramal soleh. – Pusat Khidmat Dun Mengkebang.

Nik Akif, 22, adalah antara tonggak utama skuad B-23 menjelang Kelayakan Kejuaraan Konfederasi Bolasepak Asia (AFC) yang akan berlangsung di Ulaanbaatar, Mongolia bermula Isnin depan.

Skuad negara dijadual berangkat ke Mongolia pada malam esok dan pastinya berita pemergi4n bapanya itu cukup menyed1hkan buat tonggak tengah yang beraksi bersama Terengganu FC di Liga Malaysia itu. Al fatihah.