[ Terkini ] Ayh Ashraf Muslim mninggal dunia,” Hmbus nafaas 6.37 pagi tadi ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Ayah kepada Pelakon Ashraf Muslim disahkan meninggal dunia pada pukul 6.37 pagi tadi di Hospital PPUM Kuala Lumpur.

Pelakon Ashraf Muslim sebelum ini meminta doa semua buat ayahnya yang kini sedang bertarung ny4wa akibat C19 tahap 5.

Ashraf menerusi hantaran dalam Instagram memberitahu, ayahnya, Muslim Bulat, 67, dijangkiti C19 tahap 5B dan dirawat dengan bantuan mesin pernafasan di Unit Rawatan Separa Kritikal Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), Kuala Lumpur.

Assalamualaikum semua. Dah lama saya simpan, bebarapa hari yang lepas ayah saya, Muslim Bulat telah dijangkiti C19, kategori 5B dan sekarang sedang diintubasi di PPUM.

Dia sedang melalui proses yang amat sukar sekarang ini, tulisnya,Ashraf atau nama sebenarnya Muhd. Ashraf Muslim, 41, sebelum ini merahsiakan keadaan ayahnya yang dijangkiti wabak maut tersebut.

Pelakon filem Ada Apa Dengan Dosa itu turut memohon ahli keluarga dan peminat mendoakan agar ayahnya beroleh kekuatan untuk melawan ujian berat yang diberi ketika itu.

Untuk rekod, April tahun lalu, Ashraf turut dijangkiti C19 sekembali pulang menjalani penggambaran drama bersiri, Demi di Inverness, Scotland.

Selepas 25 hari dikuarantin di Hospital Sungai Buloh, Selangor, Ashraf akhirnya sembuh dan dibenarkan pulang.

Semoga Ashraf tabah dengan pemergian ayah tersayang katanya Ayah meninggalkan kami dalam keadaan baik dan tenang.

Sama sama kita doakan dipermudahkan segalanya urusan jenazah ayah Ashraf diberi kekuatan seluruh keluarganya pemergian insan tersayang. Al fatihah.