[Terkini] Arwh baik dan rajin , ” Dia ambil upah panjat dan jual manggis ” (5Gmbr)

Tampin : Di ketika PKP ini ramai yang terkesan dan terpaksa mencari punca pendapatan termasuk memanjat dan menjual buah buaha, itu lah rutin seorang lelaki yang disahkan men1nggal dunia selepas 1 jam dirawat akibat terj4tuh dari pokok manggis yang dip4njatnya.

Mengikut saksi arw4h seorang yang sangat baik dan rajin dia mengambil upah memanjat dan menjual buah manggis saksi tak sangka ketika memanjat dia terjatuh dan alami kecederan dalaman dan disahkan meninggal dunia.

Akhbar Kosmo melaporkan seorang lelaki m4ut selepas sejam bert4rung ny4wa akibat kecederaan terjatuh daripada pokok manggis di Kampung Geduk semalam.

Ketua Polis Daerah Tampin, Superintendan Anuwal Ab Wahab berkata, pihaknya menerima panggilan daripada pembantu perubatan di Klinik Kesihatan Gemencheh berhubung kem4tian m4ngsa, Norhizan Jasman, 47, kira-kira pukul 5.55 petang.

Menurutnya, m4ngsa dipercayai terjatuh dari pokok manggis kira-kira pukul 5 petang berdasarkan maklumat yang diterima dari s4ksi kejadian di lokasi tersebut.

Siasatan lanjut mendapati m4ngsa memanjat pokok m4nggis di belakang rumah saksi kira-kira pukul 3.30 petang.

Bagaimanapun, selepas satu jam setengah berada di atas, saksi kejadian melihat m4ngsa j4tuh daripada pokok berkenaan dan membawanya ke klinik kesihatan berhampiran, katanya dalam satu kenyataan, di sini hari ini.

Anuwal berkata, m4ngsa telah diberikan rawatan kecem4san oleh pegawai perubatan, namun disahkan men1nggal dunia pada pukul 6.02 petang.

Menurutnya, mayat m4ngsa telah di bawa ke Hospital Tampin untuk proses bedah siasat dan kes diklasifikasikan sebagai m4ti mengejut. Al fatihah.