[Terkini] Anggota Rela mninggal,” Terkena renjataan elektrik atas bumbung rumah” (5Gmbr)

Sibu : Pemergian adik tersayang dalam ins1den tr4gis terkena renj4tan mengund4ng pilu kakak adiknya Syazwan merupakan anak bongsu dari 3 beradik dan mereka amat rapat.

Kakaknya yang dikenali dengan nama Abby meluhakan rasa sedih pemergian adik tersayang dikhabarkan juga arw4h adiknya yang bertugas sebagi anggota Rela sudah bertunang dan akan berkahwin.

BH melaporkan seorang pemuda m4ut terkena renj4tan elektrik di Kampung Hilir, di sini, malam tadi.

Mangsa, Syazwan Saifullah Roslan, 22, terkena renj4tan elektrik pada kabel utama di atas bumbung sebuah rumah.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sarawak, berkata pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian itu pada jam 10.27 malam.

Sembilan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Sibu dikejarkan ke lokasi sebaik menerima panggilan itu.

Setibanya di lokasi, komander operasi melakukan pemeriksaan dan mendapati seorang m4ngsa lelaki berada di atas bumbung rumah yang sudah terkena renjatan elektrik pada kabel elektrik utama.

Bomba kemudian bertindak menghubungi pihak SESCO bagi memutuskan bekalan elektrik, katanya

Menurutnya, selepas bekalan elektrik diputuskan, bomba menurunkan m4ngsa untuk diperiksa oleh pihak paramedik yang turut berada di lokasi.

Pihak paramedik mengesahkan m4ngsa men1nggal dunia di lokasi kejadian dan m4yat diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya,katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sibu, Asisten Komisioner Stanley Jonathan Ringgit mengesahkan kejadian itu dan siasatan lanjut masih dijalankan. Al fatihah.