[Terkini] Anas Saufi dah x ada insaan baik Allah syg , ” Myvi brtembung HRV mlm tadi” (5Gmbr)

Kuala Pilah : Seorang lelaki m4ut manakala dua lagi ceder4 selepas terbabit dalam n4has dua buah kenderaan di kilometer tiga, Jalan Sawah Lebar, di sini, malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira pukul 8.30 malam itu, m4ngsa, Anas Saufi Abdul Rashid, 26, dikejarkan ke Hospital Tuanku Ampuan Najihah (HTAN) di Kuala Pilah kerana mengalami keceder4an p4rah, namun disahkan men1nggal dunia ketika menerima r4watan.

Menurut Ketua Polis Daerah Kuala Pilah, Superintendan Amran Mohd Ghani, kem4langan berkenaan membabitkan kereta jenis Produa Myvi yang dipandu mangsa dan kenderaan utiliti sukan (SUV) jenis Honda HRV yang dipandu lelaki warga emas berusia 60 tahun bersama seorang penumpang perempuan berusia 58 tahun.

Siasatan awal mendapati pemandu kereta Perodua Myvi dalam perjalanan dari arah Kuala Pilah hendak ke arah Kuala Jempol. Apabila sampai di tempat kejadian dipercayai m4ngsa telah terbabas dan masuk ke laluan bertentangan.

SUV yang sedang bergerak terus dari Kuala Jempol menghala ke Kuala Pilah telah terlanggar rusuk tepat sebelah kiri Produa Myvi tersebut.

Akibat dari kem4langan tersebut, pemandu Produa Myvi telah men1nggal dunia semasa menerima rawatan di zon merah HTAN, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Amran berkata, pemandu SUV mengalami luka di tangan kanan dan dahi, manakala penumpang SUV pula masih menerima rawatan di Zon Merah HTAN.

Menurutnya, m4yat m4ngsa di hantar ke Forensik HTAN untuk proses bed4h siasat.

Kes disi4sat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 Dan siasatan lanjut masih diteruskan.

Sebak tulis kakaknya bernama Zeti dilaman facebooknya memaklumkan pemergian adik tersayang Anas Saufi secara mengejut akibat kem4langan semoga Zeti dan seluruh kelurga tabah permergian adik tersayang.Al fatihah.