[Terkini] Along rindu ayh luah Ashraf Muslim , ” Banyak benda kita nak buat x kesampaian ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Pelakon, Ashraf Muslim berkongsi v1deo dia menguruskan jen4zah bapanya, Allahyarham Muslim Bulat yang men1nggal dun1a pagi semalam akibat j4ngkitan C19.

Dalam hantarannya di Instagram, dia berkongsi perasaan redanya di atas pemergi4n bapanya itu,Semalam, pergi seorang ayah yang membesarkan aku, Sedih tak terkira hati ini, 16 tahun dulu aku kehilangan seorang mak yang kusayang, kali ini Allah ambil ayah pulak.

Ada sebab kenapa Allah ambil mereka dulu. Ini adalah dugaan untuk semua. Banyak dipelajari dalam hidup ini. Bertabahlah.

Wahai hati, terimalah dengan reda takdir Allah SWT. Ini adalah terbaik untuk ayah walaupun pahit untuk aku dan adik beradik tapi bagi Allah ini adalah jalan terbaik untuk ayah,tulisnya.

Dalam hantaran sama, Ashraf juga berkongsi rasa bahagianya kerana berpeluang menguruskan sendiri jen4zah bapanya.

Alhamdulillah, dari Kelantan sempat sampai Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) dan dapat solatkan untuk ayah, bersama seketika dengan ayah sehingga ke liang lahad, syukur buatku.

Pengalaman ini takkan ku lupa sampai m4ti, Along rindu ayah, banyak perkara Along nak buat dengan ayah tapi tak kesampaian, tulisnya.

V1deo berdurasi 11 minit 17 saat di Instagram itu memaparkan proses di mana Ashraf dipakaikan sut peralatan perlindungan diri (PPE) dan turut serta bersama beberapa petugas Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menguruskan jen4zah bapanya.

Turut dikongsikan juga detik ketika dia berada di dalam kenderaan jen4zah menuju ke tanah perkuburan dan beberapa detik ketika proses pengebumian berlangsung.

Jen4zah Muslim selesai disem4dikan tepat jam 3.13 petang, hari ini di Tanah Perkuburan Islam Kota Damansara, Seksyen 9, Petaling Jaya.Al fatihah.