[Terkini] Allahu Daniel Aifiq,” Mninggal Honda Civic dipandu trbabas” (5Gmbr)

Shah Alam : Sebak lu4han sorang sah4bat atau abang pemergi4n rakan dan juga adik dalam kem4langan malam tadi bila Honda Civic yang dipandu bersama rakan terlibat kemal4ngan.

SH melaporkan seorang lelaki m4ut manakala rakannya ceder4 dalam kem4langan melibatkan sebuah kereta di Jalan Kampung Melayu Subang awal pagi Ahad.

Mangsa dikenali sebagai Muh4mmad D4niel Aifiq mem4ndu sebuah kereta jenis Honda Civic dipercayai menghala ke arah Bukit Jelutong ketika kejadian sebelum dipercayai terb4bas.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor Norazam Khamis berkata pihaknya menerima panggilan kira-kira jam 4.16 pagi sebelum angg0ta dan pegawai daripada Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kota Anggerik tiba di lokasi kejadian kira-kira jam 4.23 pagi.

Kem4langan melibatkan sebuah kereta H0nda Civic dipandu seorang lelaki berumur 22 tahun bersama seorang penumpang.

Pemandu kereta didapati tersep1t di bahagian pemandu manakala penumpang hanya mengalami keceder4an dihantar ke hospital sebelum bomba tiba di lokasi,katanya menerusi kenyataan pada Ahad.

Katanya, pihaknya kemudiannya menjalankan kerja-kerja mengeluarkan m4ngsa yang tersepit.

M4ngsa dikeluarkan dengan menggunakan alat rescue tool, Afiq bagaimanapun disahkan men1nggal dun1a dan diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut, katanya.

Semoga keluarga dan insan insan yang mengenali arw4h tabah, arw4h merupakan peminat kereta terutama Honda Civic.Al fatihah.