[Terkini] Al fatihah, ” Aidil Aiman Azizan ” (5Gmbr)

Bera : Seb4k dan p1lu apa yang berlaku, Seor4ng rem4ja meningg4l dunia selepas motosikal yang ditunggangnya mel4nggar seekor lembu yang melint4s jalan sebelum m4ngsa dirempvh sebuah kereta di Kilometer 7 Jalan Bera-Mayam di sini semalam.

Ketua Polis Daerah Bera, Deputi Superintendan Mansor Samsudin berkata, kejadian kira-kira pukul 7.45 petang itu berlaku ketika m4ngsa, Aidil Aiman Azizan,19, dalam perjalanan dari Felda Tementi ke Kerayong di sini.

Sebak luahan kakak sepupu arw4h ” Allah allah allah berat sunguh ujian yang kau berikan tak smpai sehari bercakap semalam kau ambil ny4wanya subhanallah man cepatnya tinggalkan kit orang syurga tempatmu man berjumpla degan abah umi disana.

Allah kuatkan kami untuk menerima ujian ini tak sangup man janji isnin ni dah semalam kak ecah tak ikot emn ajak pergi main bowling nak belanja kak ecah suruh tunggu isnin allah.

Adik sepupu yg paling disayangi,Minta jasa baik sedekahkn al-fatihah utk aidil aiman bin azizan semoga ditemptkn dikalangAn orang orang yang beriman dan beramal soleh -Aisyah Suhaimi.

Apabila sampai di tempat kejadian tiba-tiba seekor lembu melintas jalan dan m4ngsa yang menunggang motosikal jenis Yamaha 125Z terl4nggar lembu tersebut dan mel4mbung terj4tuh di laluan bertentangan.

Pemandu sebuah kereta yang lalu di laluan tersebut ternampak kejadian itu dan cuba membrek tetapi terl4nggar m4ngsa,katanya di sini, hari ini.

Menurutnya m4ngsa men1nggal dunia ditempat kejadian dan m4yat m4ngsa dibawa ke Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas) Temerloh untuk bed4h si4sat.

Katanya ke.s itu disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan si4satan masih giat dilakukan.

Ujarnya berdasarkan si4satan awal mendapati lokasi kejadian adalah jalan lurus dan semasa kejadian permukaan jalan kering serta jalan gelap tanpa lampu jalan. Al fatihah.