[Terkini] Aktivis Pale stin Dr Tahir, ” Ayh Penyanyi Faizal Tahir mninggal dunia ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Aktivis P4lestin Dr Tahir Abdul Rahman dilapor meninggal dunia awal pagi tadi pada usia 71 tahun akibat komplikasi j4ntung.

Berita pemergian Allahyarham dikongsi anaknya Anas Tahir yang juga penyampai radio Zayan menerusi catatan di akaun Instagram miliknya hari ini.

Innalillahiwainnailaihirrojiun, Bapa penyanyi, Faizal Tahir yang merupakan Aktivis Palestin, Dr Tahir Abdul Rahman telah men1nggal dunia pada usia 71 tahun.

Perkara tersebut dikongsikan oleh penyampai radio Zayan, Anas Tahir di akaun Instagram beliau hari ini.

Untuk pengetahuan korang, Allahyarham merupakan bekas pensyarah Universiti Malaya dan seorang aktivis Aqsa Syarif, sebuah badan NGO memperjuangkan bumi P4lestin.

Semoga roh Allahyarham ditempatkan dikalangan orang beriman,
Allahyarham merupakan bekas pensyarah Universiti Malaya dan seorang aktivis Aqsa Syarif, sebuah badan NGO memperjuangkan bumi Palestin dan negara Arab yang bergolak.

Seorang lagi anak Allahyarham, Fazli Tahir turut berkongsi berita sedih itu di akaun Facebook miliknya dengan menyatakan bapanya men1nggal dunia pada jam 3.40 pagi Selasa.

Allahyarham juga merupakan bapa kepada penyanyi terkenal tanah air Faizal Tahir,Faizal meletakkan sekeping foto hitam di akaun Instagram miliknya. Al fatihah.