[Terkini] Akak kontena lapor polis, ” Istri mngsa luah kmarahan hampir khilangan suami ” (6Gmbr)

Klang: Pem4ndu treler yang dipercayai nyaris mengg1lis seorang pemuda yang sedang mengisi angin tayar motosikalnya tampil membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang Utara di sini, petang hari ini.

Dalam pada itu seorang wanita yang dikenali dengan nama Nur yang merupakan isteri mangsa meluahkan kemar4han kepada pemandu kontena yang cuai hampir mer4gut ny4wa suaminya dalam kejadian itu.

Pemandu kontena wanita terbabit amat terkenal dikalangan warga maya kerana bergiat aktif dalam aplikasi ” Tik Tok ”

Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner S Vijaya Rao berkata, siasatan awal, treler berkenaan dipandu seorang wanita berusia 35 tahun.

Pada 8.30 pagi tadi, berlaku satu kem4langan di perkarangan sebuah stesen minyak di Bandar Sultan Suleiman membabitkan sebuah treler dan penunggang motosikal.

Kem4langan dipercayai berlaku ketika pemandu treler itu membuat pusingan U di dalam kawasan stesen minyak dan mel4nggar penunggang motosikal yang sedang mengisi angin tayar motosikalnya.

Akibat pel4nggaran itu, penunggang motosikal lelaki yang berusia 29 tahun itu tertolak ke kiri dan hampir terg1lis, katanya dalam kenyataan hari ini.

Vijaya Rao berkata, akibat kejadian itu, penunggang motosikal mengalami keceder4an ringan dan sedang mendapat r4watan di pusat perubatan swasta.

Penunggang motosikal terbabit akan hadir membuat laporan selepas mendapat rawatan.

Pemandu treler tidak mengalami sebarang kecederaan,katanya, Beliau berkata, kes terbabit masih dalam siasatan bagi mengenalpasti punca kejadian sebenar.

Polis menasihatkan orang awam agar tidak membuat sebarang spekulasi yang boleh mengganggu si4satan.

Kes disi4sat mengikut Seksyen 43 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987, katanya. Credit Harian Metro.