[Terkini] Ajal wan rempuh kontena jatuh dijalan, ” Tak sempat pulang jenguk anak demam ” (5Gmbr)

Kuala Langat : Seorang lelaki yang juga ayah kepada 3 cahayamata m4ut dalam kem4langan di SKVE malam tadi, m4ngsa yang lebih mesra dengan panggilan Wan itu men1nggal dunia akibat tersepit.

Kosmo melaporkan seorang pemandu lori m4ut selepas mel4nggar muatan kontena yang terjatuh dari sebuah lori lain di Kilometer 38.6 Lebuh Raya Lembah Klang Selatan (SKVE) menghala Banting di sini, malam tadi.

Kem4langan kira-kira pukul 11.30 malam itu mengakibatkan lelaki yang dikenali dengan nama wan berusia 36 tahun itu tersepit dan men1nggal dunia di tempat kejadian.

Mengikut sumber rakan rakan terdekat arw4h Wan diperjalanan menyelesaikan tugasanya dan akan pulang kerumah kerana salah seorang anaknya demam, namun segala hasrat tidak kesampaian bila dia men1nggal dunia dalam kemalangan itu.

Pengarah Bomba Selangor, Norazam Khamis berkata, lima anggota termasuk pegawai dan jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Andalas bergegas ke lokasi kejadian selepas menerima panggilan kecemasan pukul 11.34 malam.

Pemeriksaan mendapati kemal4ngan itu melibatkan dua lori kontena yang dipandu dua mangsa berasingan.

Kontena lori pertama dipercayai terjatuh sehingga merentangi jalan sebelum dil4nggar lori kedua yang datang dari arah bertentangan,katanya dalam kenyataan hari ini.

Jelas Norazam, lelaki berusia 34 tahun yang memandu lori kontena yang terjatuh selamat dan mengalami keceder4an.

Manakala, pemandu lori kedua tersepit dalam kenderaan berjaya dikeluarkan bomba dan disahkan meninggal dunia oleh pasukan perubatan,ujarnya.

Tambah beliau, pihaknya kemudian menyerahkan m4yat m4ngsa kepada polis untuk tindakan lanjut, Moga isteri arwah tabah m4ngsa meninggalkan isteri dan 3 anak yang masih kecil perginya disaat sedang mencari rezeki. Al fatihah.