[Terkini] Ajaalnya terbujur dijalan, ” Arwh Alif Hakim sempat bersyahadah ” (5Gmbr)

Seberang Perai : Pemergian mengejut anak tersayang mengundang kesedihan yang amat sangat buat keluarga, sebak luahan ayah arw4h En Nooraisam Abu Bakar bila mendapat tahu anak tersayang terlibat kem4langan dan men1nggal dunia.

Tulisnya pada sekeping gambar arwah anak tersayang ” Telah pergi menemui Allah pada petang tadi terlibat dalam kem4langan Muhammad Alif Hakim Nooraisam semoga beliau bersama orang soleh ” tulis ayahnya.

Dalam pada itu Kosmo melaporkan seorang penunggang motosikal men1nggal dun1a selepas motosikal jenis Yamaha LC135 yang ditunggang terbabit kem4langan jalan raya dengan sebuah lori di Jalan Permatang Bogak, Kepala Batas di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 3.40 petang itu, m4ngsa Muhammad Alif Hakim Nooraisam,20, men1nggal di tempat kejadian dipercayai akibat keceder4an p4rah.

Menurut Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd. Noor, siasatan polis mendapati, lori dipandu seorang lelaki itu datang dari arah Permatang Tiga menghala ke lampu isyarat Permatang Sintok.

Ketika kejadian, motosikal jenis Yamaha 135LC yang ditunggang m4ngsa datang dari arah bertentangan dan cuba memotong sebuah motosikal lain.

Motosikal m4ngsa telah memasuki laluan lori sebelum mel4nggar bahagian hadapan kenderaan itu di sebelah kanan,katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau berkata, akibat kejadian itu, mangsa disahkan men1nggal dunia di tempat kejadian dipercayai akibat keceder4an parah pada kep4la.

Menurut Noorzainy lagi, m4yat mangsa dihantar ke Hospital Kepala Batas di sini bagi urusan bed4h siasat selepas ujian calitan C19 selesai dilakukan.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, Semoga ayah dan seluruh keluarga ini tabah pemergian insan tersayang. Al fatihah.