[Terkini] Ajaalnya depan rumah, ” Selepas pulang mngayuh basikal ” (6Gmbr)

Kulim : Keluarga Arw4h En Hasan Osman,52, yang tiba tiba rebah dan disahkan men1nggal dun1a dihadapan rumah selepas pulang mengayuh basikal dua hari lalu di ziarahi oleh Team Buru Amal dikediaman arwah di Taman Mutiara Sungai Kob Kulim.

Wakil dari Team Buru Amal tampil menyerahkan sedikit bantuan sumbangan dari rakan-rakan group, Salam takziah buat seluruh ahli keluarga arwah. Semoga tetap bersabar dan redha dengan pemergian arw4h.

Terima kasih banyak buat sahabat2 amal Tuan Deep Monanza Aquerrbo & Ukvj Pulau Pinang yg turut membantu mempermudahkan urusan.

Kepada orang perseorangan, syarikat swasta @ kerajaan yang ingin turut membantu keluarga ini, Mereka boleh dihubungi di talian berikut Tel 011-40675411 (Aiman anak arw4h)

Jutaan terima kasih diucapkan kepada semua rakan-rakan yang berbesar hati menyumbang dan menjayakan program ini. Semoga usaha murni anda ni dirahmati dan diberkati oleh Allah SWT.

Sebelum ini Harian Metro melaporkan seorang lelaki men1nggal dun1a di hadapan rumahnya selepas pulang daripada melakukan aktiviti berbasikal di Taman Mutiara, Sungai Kob, di sini, pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.10 pagi itu, mangsa berusia 52 tahun yang baru pulang melakukan aktiviti berbasikal melakukan senaman ringan sebelum secara tiba-tiba terjatuh dan pengs4n.

Beberapa ahli keluarga m4ngsa cuba memberi bantuan pern4fasan kecem4san (CPR), sebelum mereka menghubungi ambulans.

Ketua Polis Daerah Kulim, Superintendan Sazalee Adam, berkata sebaik kakitangan hospital tiba, mereka mendapati m4ngsa sudah men1nggal dun1a.

Siasatan mendapati, m4ngsa mempunyai sejarah penyakit kencing m4nis dan d4rah tinggi dan dia sudah menerima dua dos vaksin C19 sebelum ini.

Pemeriksaan lanjut mendapati, m4ngsa sebelum ini pernah dijangkiti v1rus itu pada 28 Ogos lalu dan sembuh selepas menjalani ku4rantin selama 14 hari, katanya.

Beliau berkata, setakat ini siasatan mendapati tiada sebarang unsur jen4yah berlaku dan kes diklasifikasi sebagai m4ti mengejut.

Jen4zah dihantar ke hospital untuk proses bed4h si4sat bagi mengenal pasti punca kem4tian m4ngsa namun hasilnya arw4h bebas C19 dan Jen4zah diuruskan oleh Unit Khas Van Jen4zah Cawangan Kedah. Al fatihah.