[Terkini] Ajaal suaami kmalangan,” Mereka baru brkahwin kini trpisah selamanyaa ” (6Gmbr)

Kota Samarahan : Mereka dipuncak bahagian melayari alam rumah tangga setelah disatukan dengan ikatan ijab dan kabul pada 31 July lalu.

Ikatan yang dibina itu baru memasuki bulan ke 4 tidak disangka salah seorang dari mereka akan pergi selamanya dijemput ilahi akibat kem4langan.

Insan yang bergelar suami ini seorang insan yang amat penyayang dan bertanggung jawab pergi dijemput ilahi meninggalkan isteri tersayang dan keluarga akibat kemalangan yang menimpanya.

Akhbar melaporkan seorang penunggang motosikal m4ut manakala dua lagi ceder4 dalam kem4langan melibatkan tiga motosikal di KM 11 Jalan Kota Samarahan-Asajaya di sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 7 pagi itu, m4ngsa dikenali sebagai Mohd Haffiza Sabli, 27, yang berasal dari Kampung Hijrah Simunjan, disahkan men1nggal dun1a di tempat kejadian oleh pihak perubatan.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik, Superintenden Alexson Naga Chabu berkata, siasatan awal mendapati motosikal dipandu m4ngsa bergerak dari Kota Samarahan menuju ke Asajaya telah masuk ke laluan bertentangan.

Bagaimanapun, motosikal ditunggang mangsa bertembvng dengan sebuah motosikal yang bergerak lurus dari arah bertentangan iaitu Asajaya ke Kota Samarahan,katanya dalam kenyataan hari ini.

Jelasnya, akibat pertembungan itu, sebuah lagi motosikal datang dari arah yang sama di bahagian belakang cuba mengelak lalu terj4tuh.

Bagaimanapun, dua lagi m4ngsa mengalami keceder4an telah dibawa ke Pusat J4ntung untuk rawatan lanjut, katanya lagi.

Kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, salah seorang dari mangsa disahkan men1nggal dunia dan dua lagi cedera par4h.

Semoga isteri m4ngsa Puan Nurkhazimah tabah dan setiasa kuat dengan dugaan yang amat berat untuknya tempuhi ini kehilangan insan tersayang yang hanya hampir 4 bulan dipinjam yang maha esa untuknya. Al fatihah.