[Terkini] Ajaal sijelita Puteri Nurbazirah djalan , ” Myvi dpandu brpusing rmpuh pokok ” (5Gmbr)

Jasin : Seorang remaja perempuan men1nggal dunia apabila perodua Myvi yang dipandu hilang kawalan terbabas lalu merempuh sebatang pokok dalam kejadian dilebuhraya Jasin Menghala ke Tangkak.

M4ngsa Puteri Nurbazirah Mohd Zaihan,20, disahkan meninggal dunia ditempat kejadian akibat keceder4an p4rah m4yat dihantar ke Hospital Jasin untuk tindakan lajut.

Sebak luahan ibu tersayang pemergian anak tercinta ini tulis Puan Juvita Hamzah dilaman facebooknya memaklumkan pemergian anak tersayang.

Anak ibu Puteri Nurbarizah Binti Mohd Zaihan Ibu dan ayah serta adik adik tersayang, kami semua sayang sangat, akak pergi dengan tenang diringi dengan senyuman Manis, Anak yang baik, pulang ke pangkuaan yg Maha Esa, kami rindu semuanye, Semoga akak tenang disana, Al-Fatihah Amin.

Jen4zah sijelita ini diurusakan oleh UKVJ Melaka dibawah kendalian Pengurusan Jen4zah Mr Wan Cai Official ini tulis mereka dilaman facebooknya.

Tahniah UKVJ Melaka kerana membantu pengurusan jen4zah mangsa nahas jalanraya, Jen4zah Allahyarham Puteri Nurbazirah Binti Mohd Zaihan terus dikebumikan sejurus tiba dari Melaka.

Proses pengebumian yang dilakukan ditanah perkuburan islam Felda Bukit Besar Kulai Johor selesai sekitar pukul 02.00 pagi tadi,Alhamdulillah dengan izin Allah SWT, Jenazah perempuan berusia 20 tahun ini sebelum itu telah disempurnakan dibilik wakaf Bukit Katil selepas dituntut dari Hospital Jasin.

Pengurusan mandi dan kafan kemudiannya disempurnakan oleh rakan² unit bilal muslimah UKVJ Melaka, 5 orang rakan² dari unit bilal muslimah membantu sepanjang pengurusan dilakukan keatas jen4zah.

Anak pertama dari 3 orang adik beradik ini dikatakan terbvnuh setelah terlibat dengan nahas jalanraya, Kereta myvi yang dipandu oleh arw4h bersama 3 rakan baiknya hilang kawalan lalu berpusing sebelum terbabas dan merempuh sebuah pokok.

Kejadian nahas yang menimpa diri arwah dan rakan² nya itu berlaku dilebuhraya Jasin Menghala ke Tangkak, Arwah dikatakan dalam perjalanan pulang ke Kulai Johor selepas pergi ke Port Dikson bersama rakan² nya.

Arwah yang berada dibahagian tempat duduk pemandu meninggal dunia ditempat kejadian kerana mengalami kecederaan parah dibahagian kepala,Jenazah kemudiannya telah dibawa ke Hospital Jasin oleh pihak polis bagi tujuan dibedah siasat.

3 orang rakan arwah pula hanya mengalami kecederaan ringan dan dihantar ke Hospital Tangkak bagi mendapatkan rawatan,Permintaan ibu bapa arwah untuk mengebumikan jasad anak kesayangan mereka di Kulai telah ditunaikan.

Rakan² dari unit bilal muslimah turut ikut bersama menemani jenazah arwah, Sepanjang perjalanan dari Melaka sehingga tiba di Kulai arwah tidak berkeseorangan.

Allah hantar insan² berhati mulia mengiringi perjalanan terakhir untuk anak muda ini, Terima kasih rakan² Task Force UKVJ Melaka dan unit bilal muslimah, Kalian memang terbaik, Semoga kalian diberikan kesihatan yang berpanjangan,Insha Allah.

Semoga Puan Juvita Hamzah suami dan keluarga tabah pemergian anak tersayang moga rakan rakan arwah yang cedera segera sembuh. Al fatihah. credit Mr Wan Cai Official,Puan Juvita, Olahan cerita Oleh Media Tular.