[Terkini]Ajaal sijelita 0tw kerja,” Motsikal ditunggng dirmpuh baas ” (5Gmbr)

Balik Pulau : Perj4lanan seorang g4dis yang merupakan Staff kilang peralatan perubatan BBraun Anis Safiah Rusnizam, 22 untuk ketempat kerjanya berakhir dengan tr4gedi apabila motosikal yang ditunggangnya telah terlibat kem4langan awal pagi tadi.

Motosikal yang ditunggang Anis telah dirempvh oleh sebuah bas kilang di kawasan Bukit Ayun, ekoran kem4langan yang menimpanya Anis telah kembali ke rahmatullah men1nggal dun1a ditempat kejadian akibat keceder4an yang dialaminya.

Jen4zah di hantar ke Hospital Balik Pulau untuk tindakan lanjut, pemergian mengundang pilu keluarga dan insan insan yang mengenali arw4h yang disifatkan mereka seorang gadis yang amat cekal dan rajin selain berkerja dia juga meniaga makanan kesihatan.

Salam takziah sahabat central proses, semoga Anis Safiyah tenang disana dan ditempatkan bersama org2 yg beriman..amin ya rabbal alamiin.

إنا لله وإنا إليه راجعون…Innalillahi Wainnailaihi Roji’uun(Dari Allah kita datang, kepada Allah kita kembali)
اللهم اغفر له وارحمه وعافه واعف عنه…وأسكنه في فسيح الجنان….
Allahummarghfirlahu warhamhu wa’afihi warfua’nhu
(Ya Allah ampunilah dia, berilah rahmat kesejahteraan dan ma’afkanlah dia…Aamiin Ya Rabbal’alamiin 🤲 -Ezuan Wan.

Arw4h Anis merupkan anak kepada Pengerusi MPKK Mutiara Perdana Saudara Rusnizam ( Wak ), dia telah kehilangan anak perempuannya yang men1nggal akibat dil4nggar ketika perjalanan ke tempat kerja.

Semoga Allah memberikan ketabahan kepada seluruh keluarganya dan ditempatkan arwah anaknya Anis di kalangan orang-orang yang beriman.

Punca sebenar kejadian kini disiasat oleh pihak berwajib, tak sangka itulah perjalanan terakhirnya untuk mencari rezeki moga keluarganya tabah. Al fatihah.