[Terkini] Ajaal sibongsu dijalan, ” Aman 0tw jumpa istri sarat mngandung 8 bln dikmpung ” (6Gmbr)

Teluk Intan : Seorang perkerja kedai telefon bimbit meninggal dunia ditempat kejadian akibat kemalangan apabila motosikal yang ditunggang hilang kawalan disusur keluar lebuh raya Plus berdekat Sungkai dalam kejadian sabtu lalu pukul 8.30 malam, Jenazah di hantar ke Hospital Tapah untuk tindakan lanjut.

M4ngsa Muhammad Nurakhman Malik,23, diperjalanan pulang ke kampung halaman di Teluk Intan untuk berjumpa keluarga dan isteri yang sarat mengandung 8 bulan.

Arwah yang lebih mesra dengan panggilan Aman berkerja di Shah Alam seorang yang amat disenangi majikannya, suka memancing, isterinya Siti Norhana bakal melahirkan anak sulung mereka awal januari 2022.

Sebak luahan Majikannya permergian mengejut Aman ” Innalillahi wainnalillahirroji’un.

‎إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون

Bismillah, Duka cita di maklumkan, staff kami di cnent gadget iaitu Muhammad Nurakhman bin Malik dan juga merupakan sahabat kami, telah pergi buat selama-lamanya.

Untuk makluman tuan puan, Muhammad Nurakhman bin Malik atau lebih dikenali sebagai Aman, adalah merupakan anak bongsu daripada 7 orang adik beradik. Arw4h juga meninggalkan seorang balu dan anak pertama yang masih didalam kandungan dan dijangka akan lahir pada bulan Januari 2022.

Dengan ini, kami selaku wakil majikan kepada Arwah Aman ingin memaklumkan sekiranya ada di antara sahabat-sahabat, tuan/puan yang ingin memberikan bantuan dan sumbangan, boleh lah berbuat demikian terus ke akaun isteri arwah seperti yang tertera di bawah ini.158060915185 Siti Norhana binti Sholihin Maybank.

Kami mewakili seluruh warga Cnent Gadget dengan rendah diri memohon ampun dan maaf bagi pihak arw4h, sekiranya arwah ada melakukan kesalahan kepada anda semua. Mari lah kita sama sedekah kan al-fatihah, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang orang yg beriman.

Tenanglah dikau wahai sahabat, Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kem4tiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman, Al-Fatihah – Ayen Zainal Cnent.

Jen4zah arw4h diurusakan oleh pihak Van Jen4zah Percuma Teluk Intan, Team VJTI mengambil jen4zah di Hospital Tapah pada pukul 12.30 Tengahari pada Ahad dan terus dibawa ke kediaman arw4h di Sg Batang Bagan Datuk, Team VJTI selamat sampai di lokasi pada pukul 2.15 Petang .

Urusan pengkebumian akan diuruskan oleh Khairiah Sg Batang di Tanah Perkuburan Kampung Sungai Batang pukul 5.30, Penghantaran Jenazah ketiga hari ini Van dipandu oleh En Along dan dibantu oleh En Hafiz .

Hasrat arw4h untuk berjumpa keluarga isteri dan anak yang dikandung tidak kesampaian dan hasratnya untuk menimang cahaya mata lagi sebulan lebih tidak kesampian.

Semoga isteri arwah Puan Norhana dan seluruh keluarga tabah dengan dugaan yang amat berat ini, arw4h insan yang amat baik disenangi semua orang, insan yang baik Allah sayang. Al fatihah. Olahan cerita Oleh Media Tular – Media Tular. Credit info VJTI, Dan Ayen Zainal Cnent.