[Terkini] Ajaal Runner, ” Ex5 hilang kwalan rmpuh pondok hentian Bas ” (5Gmbr)

Taiping : Seorang penghantar makanan atau ” Runner ” men1nggal dunia apabila motosikal jenis Honda Ex 5 hilang kawalan lalu merempvh pondok hentian bas.

Dalam kejadian kem4langan di Batu 2 setengah, Jalan Simpang, Taiping tengahri tadi Mohamad Ridzuan Mohamad Dzahir disahkan men1nggal dun1a ditempat kejadian akibat keceder4an impak dari rempuhan tersebut.

Mengikut sumber m4ngsa banyak melakukan kerja sampingan dengan menjadi penghatar makanan salah satunya Kedai Nasi Kawen Royale, sebak apa yang ditulis Lena Flera yang mengatakan arwah Wan runner ” Part Time ” dikedainya setiap isnin hingga jumaat.

Tak sangka oleh mereka secepat itu Wan pergi seorang insan yang sangat rajin berkerja demi mencari rezeki buat keluarga tercinta, arw4h Wan mempunyai sepasang anak kembar yang baru berusia 3 tahun.

Punca sebenar kejadian kini dalam siasatan pihak berwajib namun mengikut laporan awal, motosikal Ex5 yang ditunggang arw4h dipercayai bergesel dengan sebuah kereta sebelum hilang kawalan merempvh pondok hentian Bas.

Sebak luahan insan yang mengenali arw4h ini tulis ibu saudaranyanya ” Al fatihah anak saudara saya ni, dia ada anak kembar baru berumur 3 tahun seorang perempuan dan seorang laki laki ” – Zarina.

Arwah meninggalkan seorang balu dan sepasang anak kembar moga isteri arwah Puan Ashikin tabah dengan dugaan yang amat berat untuk dirinya ini kehilangan insan tersayang bergelar suami disaat sedang mencari rezeki. Al fatihah – Media Tular.