[Terkini] Ajaal pisahkan kembar Nurlis & Nurlisa,” Minat Y15ZR hingga akhir hayat ” (6Gmbr)

Seberang Perai : Seorang penunggang motosikal m4ut apabila motosikal merempvh sebuah kereta dalam kejadian di Sungai Bakap malam tadi.

M4ngsa Nurlis Mohd Suhaimi,22, yang menunggang motosikal jenis Yamaha Y15ZR telah merempvh sebuah kereta Proton Wira dalam keadaan jalan yang basah.

Nurlis merupakan peminat motosikal Yamaha Y15ZR dan banyak bergiat aktif dalam konvoi bersama kembarnya Nurlisa Mohd Suhaimi,22.

Punca sebenar kejadian berkemungkinan berpunca dari jalan yang licin akibat hujan yang menyebabkan motosikal yang ditunggang hilang kawalan lalu merempvh sebelah kanan Proton Wira terbabit.

Permergian Nurlis mengundang pilu keluarga terutama kembarnya yang mana mereka terlalu rapat kemana mana sahaja bersama, turut berkongsi kesedihan ini adalah Pelakon dan Pelawak Popular Achey Bochey.

Ini tulisnya dilaman sosialnya bila mana arwah Nurlis dan kembarnya ada menyertainya program permotoran kendalian dirinya dan Team.

Innalillahi wa inna ilaihi raji’un, Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

*AlFatihah.*
. *بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم*
*ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞* *ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞*
*مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِعَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين*

Dimaklumkan bahawa sahabat kembar kita @nurlissuhaimi telah meninggal dunia dlm kemalangan arwah adalah kembar kpd @nurlisa suhaimii.

Semoga rohnya dicucuri rahmat Yang Maha Esa dan ditempatkan dikalangan para solihin Al Fatihah – Achey Kintangkintung.

Punca sebenar kemalangan terbabit kini dalam siasatan pihak berwajib semoga keluarga arwah tabah dengan dugaan yang amat berat ini yang maha esa lebih sayangkan Nurlis. Al fatihah. – Media Tular.