[Terkini] Ajaal Paan ketika brkonvoi, ” R25 yg ditunggng hilang kwalan diLPT 2 ” (4Gmbr)

Hulu Terangganu : Keghair4han sekumpulan 14 pemuda dari Batu Pahat, Johor berk0nvoi m0tosikal untuk bercuti ke negeri ini berakhir dengan tr4gedi apabila salah seorang daripada mereka m4ut dalam kem4langan di Kilometer 390.1 Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT 2) berhampiran Ajil di sini hari ini.

Dalam kejadian pukul 5.50 pagi itu, mangsa, Mior Farhansyamil Mior Shaharuddin, 23, yang juga pelajar Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) meninggal dunia akibat keceder4an p4rah pada bahagian d4da.

Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd. Adli Mat Daud berkata, sewaktu kejadian, Mior Farhansyamil yang sedang menunggang motosikal jenis Yamaha YZF-R25 dikatakan cuba mem0tong sebuah lori membawa muatan kabel elektrik di hadapannya.

Namun cubaan m4ngsa untuk memot0ng gagal sebelum bergesel dengan belakang lori terbabit dan menyebabkan motosikal ditunggang mangsa hilang k4walan lalu terb4bas.

M4ngsa kemudiannya telah terj4tuh di atas jalan sebelum disahkan men1nggal dun1a di lokasi kejadian akibat keceder4an p4rah di bahagian d4da, katanya di sini hari ini.

Mohd. Adli berkata, m4yat Mior Farhansyamil yang berasal dari Kepala Batas, Pulau Pinang telah dihantar ke Unit Forensik Hospital Hulu Terengganu di sini. Al fatihah.