[Terkini] Ajaal otw mkan malam,” Fad mninggal 3 cdera My vi trbabas ” (5Gmbr)

Tawau : Seorang wanita m4ut manakala dua yang lain cedera selepas kereta dinaiki terb4bas dan terbalik di Jalan Kampung Gudang 4, dekat sini malam tadi.

M4ngsa Nurfadhilah Abdul Salam,23, yang berkerja sebagai pembantu Pasar raya disahkan men1nggal dunia di lokasi kejadian oleh peg4wai perub4tan dari H0spital Tawau.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada pukul 8.58 malam.

Kemal4ngan membabitkan kereta jenis Perodua Myvi yang dipercayai terb4bas selepas mengelak seekor anjing terjun4m keg4ung sedalam 38 meter.

Empat m4ngsa terlibat dari PPR Gudang Empat terdiri dari 3 wanita dan seorang lelaki, seorang wanita disahkan men1nggal dunia, manakala dua lagi yang berusia 20 dan 19 tahun diberi rawatan awal oleh pasukan EMRS sebelum dihantar ke Hospital Tawau.

Manakala seorang lagi wanita berusia 19 tahun tidak mengalami keceder4an,katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Jelasnya, pasukan bomba kemudiannya melakukan pemeriksaan akhir di sekitar kawasan bagi memastikan tiada bahaya lain sebelum operasi tamat pukul 9.52 malam. Al fatihah.