[Terkini] Ajaal lepas cari rezeki, ” Aizat kemalangan otw pulang kerja sambilan Food Grab ” (6Gmbr)

Putrajaya : Seorang kakitangan Perbandaran Putrajaya Mohd Aizat Selamat disahkan men1nggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Putrajaya selepas terlibat kem4langan ketika diperjalanan pulang kerumah selepas membuat kerja sambilan Food Grab.

Sebak tulis rakan arw4h mengenai apa yang berlalku kepada kawanya arw4h Mohd Aizat.

Asalamualaikum buat semua rider grab, berkenaan posting dari En. Sabri Amran, rider tersebut merupakan sahabat baik saya, arw4h telah terlibat didalam kemalangan jalan raya di Putrajaya Presint 4 pada 18032022.

Untuk pengetahuan semua beliau telah pun selesai menghantar order dan dalam perjalanan pulang ke rumah, Arw4h telah merempuh sebuah kereta Alza putih, menurut keterangan, Alza tersebut membelok kekanan secara tiba2, dan arwah berkemungkinan tidak sempat utk memperlahankan motor.

Foto terakhir arwh Aizat selepas kemalangan sempat bangun walaupun menahan sakit dalam keadaan cuaca hujan

Ketika kejadian arw4h telah cedera p4rah akan tetapi masih boleh untuk bercakap dan sempat mengutip cebisan makanan (sate) yang sempat arw4h beli untuk anak isteri, Ini telah saya sahkan melalui apss, memang tidak ada apa² job sewaktu kem4langan berlaku arw4h dalam perjalanan pulang ke rumah.

Arw4h telah kembali ke rahmatullah di malam yang mulia (nisfu syaaban) di hari yang mulia Hari jumaat pada jam lebih kurang 12.30 malam di Hospital Putrajaya setelah saya dapat panggilan dari isterinya mengesahkan beliau telah men1nggal dunia.

Arw4h telah meninggalkan seorang Balu Anak Perempuan berumur 6 tahun, Kepemergian arw4h turut dirasai kami dari geng meja batu Presint 15, Putrajaya, Sehubungan dengan itu, untuk meringankan bebanan yg dihadapi keluarga arw4h, saudara-saudari boleh memberi sumbangan kepada balu Allahyarham Mohd Aizat Bin Selamat.

Semoga sumbangan dari anda ini sedikit sebanyak dapat meringankan beban yang ditanggung dan dapat membantu beliau meneruskan kehidupan seharian walaupun tanpa kehadiran suami di sisi. Insha Allah, Semoga Allah merahmati sahabatku.

Alhamdulilah, jen4zah Allahyarham Mohd Aizat Bin Selamat telah disemadikan di Taman Selatan Presint 20 Putrajaya pada jam 2:30 AM 19032022 . Terima kasih buat rakan² rider yang sempat hadir bagi penghormatan terakhir buat arw4h.

Terima kasih juga kepada semua yang memberi ucapan sumbangan, Semoga almarhum pergi dalam husnol khotimah dan keluarga yang ditinggalkan diberi kesabaran keikhlasan dan keadilan. InshaAllah sama² kita doakan. Al fatihah. Credit Nicx Ryme.