[Terkini] Ajaal ktika mncari rzki, ” Lorii baja trjunam kgaung dBentong ” (5Gmbr)

Bentong : Dua lelaki men1nggal dun1a selepas lori muatan baja yang dinaiki mereka terb4bas ke dalam g4ung sedalam 10 meter di Kilometer 43.5 Lebuh Raya Kuala Lumpur-Karak di sini hari ini.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, kejadian kira-kira pukul 3 petang itu berlaku ketika m4ngsa, N4zli Misnon, 56, yang memandu lori bersama rakannya, Anw4r Tushali Arimi Mualimin, 25, dalam perjalanan dari Sabak Bernam, Selangor ke Raub.

Apabila sampai di tempat kejadian dipercayai pemandu lori hil4ng k4walan semasa melalui satu selekoh ke kanan jalan lalu terb4bas di sebelah kiri jalan dan masuk ke dalam g4ung.

Akibat kem4langan tersebut kedua-dua m4ngsa iaitu pemandu lori pertama dan kedua mengalami keceder4an di bahagian kep4la dan men1nggal dun1a di tempat kejadian, katanya di sini hari ini.

Menurut Kamarulzaman m4yat kedua-dua m4ngsa dibawa ke Hospital Bentong untuk bed4h si4sat dan siasatan giat dilakukan mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Katanya, berdasarkan siasatan awal mendapati lokasi kejadian adalah berselekoh dan semasa kejadian permukaan jalan kering serta cuaca baik tiada hujan.

Hasil siasatan awal mendapati kem4langan ini berpunca daripada kecuaian pemandu lori kerana g4gal mengawal kender4annya sehingga terbabas, ujarnya. Al fatihah.