[Terkini] Ajaal jururawat pulang bertugas, ” Honda RS150 dbonceng dgn suami kmalangan ” (6Gmbr)

Maran : Seorang jurur4wat yang membonceng motosikal ditunggang suaminya m4ut selepas motosikal jenis Honda RS150R itu dirempvh sebuah motosikal lain di Kilometer 35 Jalan Temerloh-Jengka berhampiran Jengka 17 di sini semalam.

Ketua Polis Daerah Maran Deputi Superintendan Norzamri Abd. Rahman berkata, kejadian kira-kira pukul 1215 tengah malam itu berlaku ketika m4ngsa Norhafizah Noh,40, yang bertugas di Klinik Desa Jengka 17 dalam perjalanan pulang ke rumahnya di bandar Jengka di sini.

Apabila sampai di tempat kejadian dipercayai sebuah motosikal jenis Yamaha 135 LC ditunggang seorang lelaki berumur 22 tahun dari Temerloh menghala ke Bandar Pusat Jengka mel4nggar belakang motosikal yang ditunggang suami m4ngsa.

Akibat kejadian m4ngsa tercampak ke sebelah kiri jalan dan mengalami pend4rahan teruk di bahagian kepala dan men1nggal dunia di tempat kejadian,katanya di sini, hari ini.

Tambahnya, suami m4ngsa mengalami kecederaan pada muka dan tangan manakala penunggang motosikal jenis Yamaha 135 LC berkenaan patah tangan kiri dan mengalami keceder4an pada bahagian muka.

Menurut Norzamri m4ngsa dihantar ke Hospital Jengka untuk bed4h siasat manakala m4ngsa yang ceder4 dirawat di hospital yang sama.

Dalam pada itu Norzamri berkata, kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan siasatan masih giat dilakukan.

Katanya berdasarkan siasatan awal mendapati lokasi kejadian adalah jalan lurus dan semasa kejadian permukaan jalan adalah kering dan jalan diterangi lampu. Al fatihah.