[Terkini] Ajaal Helmi trbujur dijlan, ” Y15ZR rmpuh Food truck tukar haluan mngejut ” (5Gmbr)

Kemaman : Seorang pengh4ntar makanan m4ut selepas motosikal jenis Yamaha Y15 yang ditungganginya terl4nggar belakang sebuah kendera saji (Food Truck) di Kilometer 122, Jalan Kuala Terengganu-Kuantan berhampiran Kerteh di sini hari ini.

Dalam kejadian pada pukul 3 petang itu, m4ngsa, Mohd Helmi Faizal, 35, dari Ketengah Jaya di sini men1nggal dun1a akibat keceder4an p4rah di bahagian kep4la dan beberapa anggota b4dan.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan berkata, sewaktu kejadian, Mohd Helmi yang bekerja di sebuah restoran makanan segera di Kerteh dikatakan dalam perjalanan pulang ke tempat kerjanya selepas selesai menghantar pesanan pel4nggan di lokasi berhampiran.

Sebaik tiba di lokasi kejadian, motosikal ditunggangi m4ngsa gagal mengelak lalu merempvh belakang sebuah kendera saji (Food Truck) yang tiba-tiba mengubah haluan memasuki laluan kiri.

Kendera saji itu dikatakan memasuki laluan tersebut bagi mengelak sebuah kereta Proton Wira dipandu seorang warga emas, katanya ketika dihubungi Kosmo di sini hari ini.

Hanyan berkata, m4yat Mohd Helmi telah dihantar ke Unit Forensik Hospital Kemaman di sini untuk dibed4h siasat.

Beliau berkata, siasatan dilakukan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. Al fatihah.