[Terkini] Ajaal Epul lepas membuat kebaikan, ” di lnggar 4WD ga gal mem otong ” (5Gmbr)

Kluang : Seb4k dan p1lu apa yang berlaku d1jemput ilahi disaat selepas membuat kebaikan semasa m4nusia.

M4ngsa sempat memberi laluan bagi membolehkan kereta saya memotongnya, Namun tidak lama kemudian dia dirempvh pacuan empat roda, kata s4ksi kejadian kem4langan, Mohd Hanafiah Mohd Sarif, 61.

Dalam kejadian jam 5.30 petang semalam, penungg4ng motosikal, Mohd Saifful Nizam Mohd Dahalan, 40, p4rah dan men1nggal dun1a sejurus n4has di kilometer 83.8, Jalan Johor Bahru – Ayer Hitam di sini.

Hanafiah berkata, sebelum rempvhan berlaku, m4ngsa baru sahaja berselisih dan memberi laluan untuk keretanya mem0tong.

Tidak lama kemudian, sebuah p4cuan empat r0da muncul dari arah hadapan dan cuba mem0tong kenderaan lain, Namun cubaannya g4gal sebelum kender4an itu merempvh m0tosikal dinaiki m4ngsa,katanya ketika ditemui di Tanah Perkuburan Taman Setia Jaya, Simpang Renggam di sini, tadi.

Katanya, m4ngsa belum berkahwin dan bekerja sebagai pemandu l0ri kelapa sawit,Seb4k lu4han rakan yang mengenali arw4h ” Dari Dia kita datang kepada Dia jugalah kita akan kembali.

Al f4tihah buat Mohd Saiful Nizam Bin Mohd Dahlan (teman sekerja en suami) yg telah kembali kepada penciptanya akib4t dari kem4langan ptg tadi .

Semoga r0h beliau ditempatkan bersama orang² beriman.. Amiinn. 🤲🏻 ” -Shima Samsudin.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Kluang Deputi Superintendan Abdul Razak Abdullah Sani berkata, pihaknya menerima maklumat mengenai kej4dian itu pada 5.40 petang kelmarin.

Ke.s itu kini disi4sat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengakutan Jalan 1987, katanya, Insan yang baik Allah sayang berat dugaan keluarganya moga r0hnya tenang disana. Al fatihah.