[Terkini] Ajaal diprjalanan brtugas, ” Gu.gur lgi seorg frontliner ” (5Gmbr)

Bentong : Seorang angg0ta polis m4ut dalam kem4langan jalan raya di Kilometer 16, Jalan Bentong ke Raub, berdekatan persim4angan Felda Lurah Bilut, dekat sini tengah hari semalam.

Dalam kejadian pukul 12.10 tengah hari itu, m4ngsa, Arish4m Az4hari yang berusia 37 tahun m4ut di tempat kejadian selepas dil4nggar oleh sebuah bas.

Ketua Polis Daerah, Superintenden Zaiham Mohd Kahar berkata, ketika kejadian, m4ngsa yang menunggang m0tosikal datang dari arah Raub menghala ke Bentong cuba mem0tong kender4an di laluan ses4k berdekatan persimpangan Felda tersebut.

Ketika memotong, m4ngsa mel4nggar sebuah m0tosikal di hadapannya sehingga menyebabkan dia terj4tuh di laluan bertent4ngan.

M4ngsa yang merupakan angg0ta polis dari Balai Polis Dong, Raub kemudian dil4nggar sebuah bas dan disahkan men1nggal dun1a di tempat kejadian, katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Menurut Zaiham, polis masih meneruskan si4satan berhubung kemalangan 4nggota terb4bit dan meminta orang ramai atau mana-mana pihak yang melihat kejadian tersebut tampil membantu memberikan maklumat ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Bentong.

IPD Bentong dan seluruh warga polis di sini menzahirkan takziah kepada keluarga m4ngsa. Ke.s disi4sat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, ujarnya.Al fatihah.