[Terkini] Ajaal Danial otw solat jumaat, ” Arwh belum Bo oster terpaksa ke N9 dari Bangi ” (5Gmbr)

Nilai : Seorang pelajar Universiti Tenaga Nasional (Uniten) Bangi m4ut apabila motosikal jenis Honda EX5 yang ditunggang terlibat kem4langan di KM 278 lebuhray Utara Selatan menghala Seremban.

Dalam kejadian antara 11.30 pagi 12.30 tgh hari itu m4ngsa Danial Iskandar Bin Izuddin , Program Diploma in Mechanical Engineering UNITEN disahkan men1nggal dunia ditempat kejadian.

Kem4langan berlaku apabila Honda Ex5 yang ditunggang m4ngsa merempvh sebuah kereta yang berhenti dilorong kecem4san di KM278 berhampiran Nilai.

Apa yang berlaku mengundang pilu insan insan yang mengenali arwah bilamana masa kejadian arwah Danial diperjalanan ke Negeri Sembilan dari Bangi untuk menunaikan solat jumaat memandangkan dirinya belum mengambil B0oster arw4h tak dapat solat jumaat di Selangor.

Kawan m4ngsa yang dikenali dengan Ahmad Faris memuat naik kisah pilu apa yang menimpa arwah Danial Iskandar dilaman sosialnya dan ingin mencari saksi kejadian punca kem4langan yang menimpa m4ngsa.

Assalamualaikum,saya mohon sangat2 mane2 yang ade lalu kat kawasan sini (lebuhraya 278KM Utara-Selatan) dalam area pukul 11.30 hingga 12.30 tgh hari Jumaat (18/3/2022).

Jika ade rakaman dash cam ataupun yang ade mengambil gmbr ketika lalu di situ,boleh ke PM saye? (019-4130 750) boleh call terus kalau hanya tengok saje waktu kejadian terjadi,sebab pihak family saye nak sangat2 dapat tau punca kem4langan.

Sebetulnya sbb arwah accident berl4nggar dengan kereta yg berhenti di laluan kecemasan,mintak jase sngt2 ya,sebab arwah ingin menuju ke Seremban bagi menunaikan solat Jumaat kerana tidak dibenarkan solat di dlm Selangor sbb tiada bo oster,bagi yang ingin mengetahui biodata sedikit mengenai arwah,Arwah pelajar tahun akhir Electrical Engineering di UNITEN,Syukran jzkk,Terima Kasih – Ahmad Faris.

Dalam pada pihak Uniten menzahirkan kesedihan apa yang menimpa Danial Iskandar, Assalamualaikum & salam sejahtera,Inna lillahi wa inna ilaihi raji un. Perkara di atas adalah dirujuk.

Dengan sedihnya dimaklumkan pelajar UNITEN, Danial Iskandar Bin Izuddin (DM98016) , Program Diploma in Mechanical Engineering telah kembali ke Rahmatullah pada 18 Mac 2022. Allahyarham men1nggal ketika hendak ke masjid menunaikan solat Jumaat.

Pelajar telah meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya di Nilai. Allahyarham akan dikebumikan selepas segala urusan selesai. Semoga segala urusan dipermudahkan.

Seluruh warga UNITEN mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham.

Oleh itu, marilah kita bersama-sama mendoakan semoga Allah SWT mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham dan semoga rohnya ditempatkan bersama roh orang-orang yang beriman dan beramal soleh Pengarah JHEP Uniten.

Semoga keluarga arwah tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arwah, perginya dijemput ilahi dihari jumaat yang mulia diperjalanan menunaikan solat jumaat.Al fatihah. Olahan Cerita Oleh Media Tular.